Σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε στην Ελβετία, όταν λεωφορείο πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολίτες
H πυρκαγιά ξέσπασε σε δρόμο του Δήμου Kerzers, που ανήκει στο καντόνι του Fribourg.
Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν το λεωφορείο να τυλίγεται στις φλόγες και σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε η επέμβαση ακόμη και ελικοπτέρου διάσωσης.
Η αστυνομία του καντονιού του Fribourg επιβεβαίωσε πολλαπλούς θανάτους και τραυματισμούς, ενώ το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών είναι ακόμη ασαφής, όπως και η σοβαρότητα των τραυματισμών.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και ζητά από τους κατοίκους να μείνουν μακριά από το σημείο.
Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε
Ελβετικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πολυάριθμες φωτογραφίες και βίντεο από πολίτες που δίνουν εικόνα ολοκληρωτικής καταστροφής. Οι φλόγες από το λεωφορείο έφτασαν σε ύψος αρκετών μέτρων. Το σύννεφο καπνού ήταν ορατό από χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Blick.
Μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική υπηρεσία, είχε απομείνει μόνο το απανθρακωμένο κέλυφος του οχήματος.
«Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο λεωφορείο», φώναξε ένας πολίτης και συνέχισε: «Έριξε βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε!» Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν το ίδιο, αλλά οι δηλώσεις τους ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.











