Εκδηλώσεις - Πανηγύρια

Κορωνοϊός: Πανηγύρια τέλος –Δυτική Αχαΐα – Τί λένε Λαγός, Βαβαρούτας, Κουνέλης, Μπεζεριάνου για τα χωριά τους

χεδόν δέκα μέρες πέρασαν από τότε που δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία ματαιώνονται τα πανηγύρια έως τις 31 Ιουλίου. Αλλά όχι μόνο τα πανηγύρια… Και οι πάσης φύσεως ανοιχτές εκδηλώσεις. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας είχε προτείνει την ματαίωση των πανηγυριών μέχρι τα τέλη του μήνα. Η πρόταση έγινε δεκτή και πέντε υπουργοί (Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών) αποφάσισαν την προσωρινή απαγόρευση των πανηγυριών, σε όλη την επικράτεια, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, όμως, μιλούσε για προσωρινή απαγόρευση και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοιχτών εκδηλώσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 13.7.2020 έως και 31.7.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
Πριν από λίγες μέρες, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, είπε ευθέως ότι δεν αποκλείεται η απόφαση για την απαγόρευση διεξαγωγής πανηγυριών και λοιπών ανοιχτών εκδηλώσεων να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Η Δυτική Αχαΐα υποδέχθηκε, για προφανέστατους λόγους, την απόφαση με παγωμάρα. Βλέπετε, Ιούλιος και Αύγουστος είναι για την περιοχή δύο κυριολεκτικά «πανηγυρικοί» και «καλλιτεχνικοί» μήνες! Και τώρα, κομμένα όλα. Και τα πανηγύρια, και οι πάσης φύσεως εκδηλώσεις που ετοίμαζαν αθλητικοί, πολιτιστικοί και άλλοι τοπικοί σύλλογοι.
Κάποιοι, δυστυχώς κάμποσοι, χάνουν λεφτά απ’ αυτή την «ιστορία». Χάνουν το μεροκάματό τους, χάνουν χαρτζιλίκι, χάνουν μεγάλο κομμάτι απ’ το καλοκαιρινό εισόδημά τους.
Κι είναι και κάτι ακόμα: η ανασφάλεια για τον διπλανό μας, οδηγεί όλο και περισσότερο σε αποστασιοποίηση, σε αποξένωση. Πολύς κόσμος αμπαρώνεται σπίτι του και βγαίνει για «πρώτες ανάγκες»: κανά μπανάκι, τα απαραίτητα ψώνια και τέλος!
Τα χωριά, που σε άλλες χρονιές, τέτοια εποχή, είχαν πιο έντονη ζωή, τώρα μαραζώνουν.
Η «Π» μίλησε με 4 Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, πήρε κλίμα, πήρε γνώμες, πήρε μπόλικη πίκρα και προβληματισμό…

Διαβαστε περισσοτερα…

.https://www.atpatras.gr/eidiseis/koronoios-panigyria-telos-dytiki-acha-a-ti-lene-lagos-vavaroytas-koynelis-mpezerianoy-gia-ta-choria-toys/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *