FEATUREDΕιδήσεις

Έκρηξη στα Γρεβενά: Αγωνία για τους τρεις αγνοούμενους

Κορυφώνεται η αγωνία όσον αφορά στους τρεις αγνοούμενους από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 8:15 το πρωί της Δευτέρας σε εργοστάσιο, στην περιοχή των Αγαλαίων Γρεβενών.

Οι δύο από τρεις αγνοούμενους είναι από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών, ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης. Παράλληλα, ο φύλακας του εργοστασίου, που είχε βρεθεί νωρίτερα τραυματισμένος, βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας και έγινε αισθητή και στην πόλη των Γρεβενών, σε απόσταση 30-35 χλμ. Το εργοστάσιο έχει καταστραφεί ολοσχερώς. H περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς. Για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί.

Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική δηλώνει πως, «η μονάδα παραγωγής διαλύθηκε εντελώς. Οι τσιμεντοκολώνες του κτηρίου εκτοξεύτηκαν σε απόσταση 400 μέτρων».

Αυτή την ώρα, στο εργοστάσιο επιχειρούν 22 άνδρες της πυροσβεστικής, μεταξύ των οποίων και στελέχη της ΕΜΑΚ, προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Το εργοστάσιο είναι της εταιρείας «Ελληνική Τεχνολογία Εκρηκτικών» (ELTEK-ΕΛΤΕΚ), η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών, ενώ σε αυτό εργάζονται πάνω από 30 άτομα.

Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας

Η ΕΛΤΕΚ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν, αναφέροντας τα εξής:

«Η ΕΛΤΕΚ ενημερώνει ότι σήμερα, στις 21/3/22 και ώρα 08:45 περίπου, συνέβη σοβαρό ατύχημα στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου μας στα Γρεβενά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε καθόλα νόμιμα, τηρώντας πλήρως όλες τις προβλέψεις ασφαλείας της νομοθεσίας. Η εταιρεία ενεργοποίησε άμεσα σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης του συμβάντος και ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τις αρχές.

Αυτή τη στιγμή, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι συνάδελφοι. Στην παρούσα φάση, όλες οι ενέργειες και οι σκέψεις μας είναι στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, με τις οποίες η εταιρεία έχει ήδη επικοινωνήσει.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος.

Η εταιρεία θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μόλις έχει περισσότερη πληροφόρηση για το συμβάν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *