Έφτασε με χειροπέδες ο Γιάννης Λαγός

Έφτασε στις 3:20 το μεσημέρι του Σαββάτου ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και Ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, έπειτα από εκτέλεση του αιτήματος έκδοσής του από τις βελγικές προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές. «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», είπε ο ίδιος την ώρα που έβγαινε από την αστυνομική κλούβα και λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Παρών στη διαδικασία στο Εφετείο ήταν και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου ευρωβουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μήνες φυλάκιση για τη δράση του με την Χρυσή Αυγή. Ο Λαγός αφού οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος, μεταφέρθηκε με αστυνομική κλούβα προς τις φυλακές Δομοκού και όχι προς τις φυλακές του Κορυδαλλού όπως ζήτησε μέσω των συνηγόρων του, Κώστα Πλεύρη και Γιάννη Ζωγράφο «για να διευκολύνεται στην άσκηση των καθηκόντων του στην Ευρωβουλή».

Ωστόσο, ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το αιτήματά του προκειμένου να εκτίσει την ποινή στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς αρμόδιος φορέας γι’ αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Την ίδια ώρα, έξω από το Εφετείο φίλοι του φώναξαν δυνατά: «Γιαννάρα γερά», ενώ την ίδια στιγμή δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι φώναξαν: «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί».

Τον περασμένο Απρίλιο το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού με συντριπτική πλειοψηφία 658 υπέρ και 25 κατά. Πέντε Έλληνες αστυνομικοί βρέθηκαν στο Βέλγιο για να τον παραλάβουν και για να τον μεταφέρουν στην Αθήνα. Τον Οκτώβριο του 2020, ο ίδιος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, όταν ανακοινώθηκε η ποινή του από την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής δεν βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα να την ακούσει. Γνωρίζοντας πως θα φυλακιστεί, έφυγε για τις Βρυξέλλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.