Δυσάρεστη έκπληξη από τον «ΕΟΠΥΥ» της Βρετανίας

Αποκαλυπτικά είναι και πάλι τα συγκεντρωτικά στοιχεία από τη Μεγάλη Βρετανία, σχετικά με δύο βασικά μεγέθη, που είναι η θνητότητα και η θνησιμότητα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία αφορούν στο διάστημα από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου και, βεβαίως, είναι αυτά που ανακοινώνονται από τον βρετανικό «ΕΟΠΥΥ» και τους θεσμούς οι οποίοι συνεργάζονται μαζί του.

Την ανάλυση, τις εκτιμήσεις και τα σχόλια που ακολουθούν πραγματοποιεί ο ιατρός καρδιολόγος Κωνσταντίνος Αρβανίτης. Μετά το πέρας της παρουσίασης των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων, ο Κωνσταντίνος Αρβανίτης εξηγεί διά ζώσης στη «Ζούγκλα» τα τελικά του συμπεράσματα.
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης

Η ανάλυση του Δρ. Αρβανίτη έχει ως εξής:

Τα στοιχεία από Αγγλία, που έως τον προηγούμενο μήνα τα βρίσκαμε στο δελτίο του Public Health England (θα λέγαμε ότι είναι ο αγγλικός «ΕΟΔΥ»), που έβγαινε κάθε 2 βδομάδες, τώρα πια δεν περιέχονται εκεί.

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα τα βρίσκουμε στο εβδομαδιαίο δελτίο του επίσης κρατικού UK Health Security Agency (θα λέγαμε ο βρετανικός «ΕΟΠΥΥ»).

Αν και βγαίνει κάθε εβδομάδα, περιέχει ομαδοποιημένα τα στοιχεία των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων – και όχι κάθε εβδομάδας ξεχωριστά.

Έτσι, το δελτίο αριθ. 41 περιέχει ομαδοποιημένα τα στοιχεία των προηγούμενων τεσσάρων εβδομάδων του έτους και συγκεκριμένα των εβδομάδων 37-40, που αντιστοιχούν στο διάστημα από 13 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου.

Το δελτίο περιέχει πολύ σημαντικά αριθμητικά δεδομένα, που θα τα αναλύσουμε εδώ.

(Περιέχει επίσης απόψεις και συμβουλές που δεν θα ασχοληθούμε μαζί τους, γιατί έχουμε δικό μας εγκέφαλο, ο οποίος μπορεί να επεξεργαστεί τα ίδια τα δεδομένα και να βγάλει συμπεράσματα.)


ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τα δεδομένα είναι πιο αναλυτικά απ’ ό,τι παλαιότερα. Εκεί που μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου μάς τα έδιναν κάπως χοντροκομμένα, σε δύο ηλικιακές κατηγορίες (τους άνω των 50 και τους κάτω των 50), τώρα μας τα δίνουν ταξινομημένα σε οκτώ ηλικιακές κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία είναι οι κάτω των 18 ετών. Δηλαδή, είναι μαζί παιδιά και έφηβοι, κάτι που είναι μάλλον προβληματικό, αλλά ελπίζουμε να διορθωθεί σε επόμενα δελτία.

Η δεύτερη κατηγορία είναι οι από 18 έως 29 ετών – και από εκεί και πάνω πάει ανά 10ετία, έως τα 80.

Οι άνω των 80 είναι πάλι όλοι μαζί, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.