«Η Τουρκία δεν μπλοφάρει» λέει το Νο2 του κόμματος του Ερντογάν

«H Τουρκία δεν αστειεύεται εδώ, δεν μπλοφάρει. Είναι μια χώρα που θα προστατεύσει τα δικά της δικαιώματα και δίκαιο της. Συνιστούμε στην Ελλάδα αυτοσυγκράτηση, λογική και σύνεση» ισχυρίστηκε σήμερα (15/9) υπό την μορφή προειδοποιήσεων ο αναπληρωτής πρόεδρος του AKP, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς επικαλέστηκε τη σχέση της Ελλάδας και της Τουρκίας και είπε: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να μπει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Διότι η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο γείτονες. Αν και η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν πολλά ζητήματα, όταν κάθονται μαζί, είναι δύο χώρες που μπορούν να μιλήσουν για το καθένα από αυτά στο τραπέζι και να βάλουν τη βούληση να τα λύσουν».

Απειλές κατά της Ελλάδας: «Συνιστούμε στην Ελλάδα αυτοσυγκράτηση»

Με βασικό επιχείρημα του ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται από άλλες δυνάμεις, ο Νουμάν Κουρτουλμούς συνέχισε:

«Κάποιοι, υποστηρίζοντας την Ελλάδα ή ενθαρρύνοντας την Ελλάδα, βάζοντας την Ελλάδα μπροστά, φαίνεται να είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι με κάποιο αδιέξοδο έντασης που θα βάλει την Ελλάδα σε μπελάδες.

Πρώτα απ’ όλα, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει μια συνετή πολιτική. Υπό αυτή την έννοια, βρίσκω πολύτιμα τα πρόσφατα λόγια του Μητσοτάκη ‘δεν θέλουμε πόλεμο, δεν θέλουμε θερμή σύγκρουση’. Ως Τουρκία, ούτε εμείς είμαστε ποτέ υπέρ του πολέμου.

Αλλά συγχωρέστε με, η Ελλάδα δεν πρέπει να μπει στο άρμα κάποιων δυτικών χωρών. Με άλλα λόγια, δεν θα πρέπει να νομίζει ότι τα ενθαρρυντικά χτυπήματα τους στην πλάτη είναι αληθινά.

Δηλαδή δεν είναι επειδή αγαπούν πολύ την Ελλάδα. Παίρνουν έναν τέτοιο δρόμο γιατί θέλουν να κρατήσουν την Τουρκία απασχολημένη σε αυτή την περιοχή μέσω της Ελλάδας.

Τι σηματοδοτούν οι νέες βάσεις που έχουν τοποθετηθεί εδώ και χρόνια στα ελληνικά νησιά, ειδικά τα τελευταία χρόνια, συνεχίζοντας σχεδόν μέχρι την Αλεξανδρούπολη, τα αεροδρόμια που έχουν τοποθετηθεί εκεί, ο υψηλού επιπέδου εξοπλισμός εκεί, τι είναι η προετοιμασία για ποιο πράγμα; Συγγνώμη, κανείς δεν είναι ηλίθιος.

Αν λοιπόν λένε ότι το κάνουμε αυτό ως προετοιμασία κατά της Ρωσίας, αυτό δεν είναι ένα σοβαρό.. Ως εκ τούτου, ελπίζουμε ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα ενεργήσουν με πολύ ειλικρινή και ρεαλιστικό τρόπο σε αυτό το θέμα, μακριά από υποκρισίες.

Εάν η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ. Υπό αυτή την έννοια, ορισμένες χώρες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αυξάνουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών χτυπώντας το ΝΑΤΟ στην πλάτη. Η Ελλάδα θα πρέπει επίσης να τα αξιολογήσει καλά αυτά.

Η Τουρκία δεν αστειεύεται εδώ, δεν μπλοφάρει. Είναι μια χώρα που θα προστατεύσει τα δικά της δικαιώματα και δίκαιο της. Συνιστούμε στην Ελλάδα αυτοσυγκράτηση, λογική και σύνεση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.