FEATUREDΑθλητικά

Κατηγορούμενη για εμπλοκή στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας η ΑΕΚ

Ενημέρωση ότι παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ λόγω καταγγελίας από την «Ένωση Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας» έλαβε η ΑΕΚ. Οργή στην «Ένωση», που βλέπει μεθόδευση Αυγενάκη.

Ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για ένα θέμα που προέκυψε ξαφνικά θα βρεθεί η ΑΕΚ. Όπως δημοσιοποίησε η «Ένωση», ενημερώθηκε ότι παραπέμπεται στο δικαστικό σώμα λόγω καταγγελίας της «Ένωσης Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας» η οποία είχε γίνει την 1η Ιουνίου 2020 και αφορούσε στις εκλογές της τοπικής ΕΠΣ.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν γνωρίζουν ακριβώς σε τι αφορά η καταγγελία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αφορά απόπειρα δωροδοκίας στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας. Ωστόσο το γεγονός ότι ανακινήθηκε και προχώρησε με διαδικασία εξπρές θεωρείται από την πλευρά της «Ένωσης» μεθόδευση του υφυπουργού Αθλητισμού, η οποία συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την ΑΕΚ, ότι το μεσημέρι της Τρίτης (13:10) έλαβε mail από την Επιτροπή Δεοντολογίας, που ενημέρωνε ότι άρχισε διαδικασία διερεύνησης για την καταγγελία και, όπως αναφέρεται, στις 14:48 έλαβε άλλο mail που την ενημέρωνε πως η διαδικασία διερεύνησης ολοκληρώθηκε και η καταγγελία παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Τμήμα.

Το γεγονός λοιπόν ότι δεν κλήθηκε καν στην διάρκεια της διερεύνησης της καταγγελίας χαρακτηρίζεται «εξωφρενικό» από την ΠΑΕ και όπως λέγεται χαρακτηριστικά στις τάξεις της ΑΕΚ, «στην ουσία στήνουν την ομάδα μας με δικαστικό πραξικόπημα και την καλούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας ανασύροντας μια καταγγελία ενός ανύπαρκτου σωματείου, που όσο και να το ψάξαμε δεν το βρήκαμε.

Θεωρούμε πως πρόκειται για πρωτοφανή μεθόδευση, με την υπόθεση αυτή που έχει εισηγητή της Επιτροπής τον Ανδρέα Αθανασίου και δεδομένα με τις ευλογίες του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, βεβαίως σχετίζεται με τις επικείμενες εκλογές στην ΕΠΟ και την γνωστή διαδικασία που έχει ξεκινήσει με τις ΕΠΣ».

Γιατί κινδυνεύει η ΑΕΚ από τη συγκεκριμένη καταγγελία

Πάντως, όπως φαίνεται για την ΑΕΚ υπάρχει κίνδυνος μετά την κλήση της από την Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά την καταγγελία της «Ένωσης Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας».

Κατ’ αρχάς στη συγκεκριμένη καταγγελία φέρεται να είναι εμπλεκόμενος ο Γιάννης Παπαδόπουλος με την κατηγορία σχετικά με απόπειρα δωροδοκίας που επισημάνθηκε πιο πάνω. Η εμπλοκή του συγκεκριμένου ονόματος στην υπόθεση είναι πιθανόν να «ακουμπάει» και την ΑΕΚ, αφού ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν είναι απλά ένας εξωδιοικητικός παράγοντας, αλλά έχει έμπρακτη και άμεση σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού δηλώνεται στα Φύλλα Αγώνος της Super League ως γενικός αρχηγός. Είναι σχεδόν προφανές ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει αν υπάρχει σύνδεση μέλους με τη συγκεκριμένη καταγγελία που έχει αποδεδειγμένη σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εκτός αυτού προκύπτει ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο έχει έμμεση σχέση και με τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στην καταγγελία είναι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας. Δεδομένου ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει το ζήτημα μετά τις εκλογές, προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι που πιθανώς μπορεί να έχουν εκλεγεί, μπορεί να εκπέσουν από τις θέσεις τους αν εν τέλει αποδειχθεί η εμπλοκή τους στην υπόθεση. Αυτό απλά σημαίνει ότι η νέα ΕΠΟ, μπαίνει σε περιπέτειες.

Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει το δικαίωμα να γνωστοποιήσει μια υπόθεση στις αρμόδιες δικαστικές ή εισαγγελικές αρχές, διαβιβάζοντας προς το σκοπό αυτό αντίγραφα του φακέλου της υπόθεση. Επιπλέον ανάμεσα στις ποινές που προβλέπονται τόσο για τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ αλλά και τα φυσικά πρόσωπα είναι μεταξύ άλλων η αφαίρεση βαθμών, ο υποβιβασμός και η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Η πλευρά της ΑΕΚ

Από την ΑΕΚ κινούν τις διαδικασίες για να διαπιστώσουν από πού προκύπτει η καταγγελία μέσω της οποίας παραπέμπονται οι «κιτρινόμαυροι» στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Οι άνθρωποι της «Ένωσης» κάνουν λόγο για «στημένη υπόθεση» και μάλιστα έκαναν αίτημα στην ΕΠΟ ώστε να βεβαιωθούν αν υπάρχει ή όχι το Σωματείο «Ένωση Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας».

«Σας κάνουμε γνωστό ότι στη δύναμη της ΕΠΣ έως και σήμερα δεν υφίσταται σωματείο με την επωνυμία «Κίνηση Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας», απάντησε η Ομοσπονδία στην ΑΕΚ και η «Ένωση» επισημαίνει ότι πρόκειται για μια ανώνυμη καταγγελία.

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε με όλη αυτή την ιστορία και μελετάμε ήδη τις επόμενες κινήσεις μας», αναφέρουν επισήμως οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει και μεθόδευση Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ κατόπιν όλων αυτών, είναι έξαλλοι στην «Ένωση» με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος θεωρούν ότι κρύβεται πίσω από την υπόθεση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Εννοείται πως δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία από την εμπλοκή μας στην υπόθεση στην υπόθεση, όμως από την άλλη πλευρά επικρατεί οργή για την συγκεκριμένη μεθόδευση. Παρακολουθούμε με προσοχή την υπόθεση και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να βγούμε και να μιλήσουμε με στοιχεία και ονόματα για όσους την έχουν μεθοδεύσει, αλλά και όσους εκτελούν εντολές με βάση την υπόθεση. Η ΑΕΚ κυρίως χρεώνει την όλη υπόθεση, στον Λευτέρη Αυγενάκη».

Πηγη:sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *