Κοντοζαμάνης: Όπλο κατά της πανδημίας ο εμβολιασμός

Ικανοποιημένος από την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών στη χώρα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και επεσήμανε την ανάγκη «να εμβολιαστούν όλοι όσοι πρέπει, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.»

Όπως ενημέρωσε, δεν θα επιλέγει ο πολίτης το εμβόλιο ποιας εταιρείας θα κάνει – το χαρτοφυλάκιο της Ε.Ε περιλαμβάνει έξι προϊόντα, εγκρίθηκε το πρώτο της Pfizer- όμως θα ενημερώνεται για το ποιό θα του χορηγηθεί.

Όλα τα εμβόλια έχουν διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης, όμως όσα εγκριθούν στη συνέχεια θα «πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας» επεσήμανε.

«Για την πληθυσμιακή ομάδα κάτω των 18 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός, καθώς δεν έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες. Τώρα ξεκινάνε οι μελέτες και θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών» ενημέρωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

«Έχουμε εξασφαλίσει ποσότητες εμβολίων, ώστε να καλύψουμε το σύνολο του πληθυσμού», σημείωσε, αλλά «ανεξάρτητα από τα εμβόλια πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας», τόνισε.

Πάνω από το 60% του πληθυσμού εάν εμβολιαστεί είναι ένα ικανοποιητικό ποσοστό για να επιτευχθεί η ανοσία στον πληθυσμό, επεσήμανε ο υφυπουργός Υγείας και ενημέρωσε πως ο ίδιος θα εμβολιαστεί την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.