FEATUREDΓενικά

“Λίγο πριν το κώμα ο Κουφοντίνας”

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση λόγω της συνεχούς επιδείνωσης της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος, κατά τη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ, βρίσκεται ένα βήμα πριν το κώμα, δηλαδή μεταξύ ζωής και θανάτου.

Όμως οι αντιπαραθέσεις δεν εντοπίζονται μόνο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και εντός της κοινωνίας, αφού άτομα και συλλογικότητες αντιδρούν στην κυβερνητική ακαμψία και την επιμονή του πρωθυπουργού και των συνεργατών του, του υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και άλλων κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι αναφέρονται στεγνά στην εφαρμογή του νόμου και των κείμενων διατάξεων.

Δεν έχει ακόμη ερμηνευτεί επαρκώς ο γρίφος της αιφνιδιαστικής παρέμβασης στην υπόθεση του πατέρα του νούμερο 2 του Μαξίμου και του εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητριάδης, πρώην σύζυγος της αδερφής του πρωθυπουργού Κατερίνας Μητσοτάκη, με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως δεν διατίθεται να γίνει συνεργός σε φόνο υπενθυμίζοντας πως είναι από εκείνους που σήκωσαν στους ώμους το φέρετρο του Παύλου Μπακογιάννη.

powered by Rubicon Project
Είναι τόση η σύγχυση που προκάλεσε αυτή η παρέμβαση που ακόμα και ξένοι διπλωμάτες που υπηρετούν στην Αθήνα τηλεφωνούσαν στα δημοσιογραφικά γραφεία προκειμένου να πληροφορηθούν το παρασκήνιο αυτής της ιστορίας. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος παρά μόνον η απορία γιατί ένας πρώην σύζυγος της αδερφής του πρωθυπουργού τα βάζει τόσο έντονα με το ίδιο το Μαξίμου και τον γιο του Γρηγόρη Δημητριάδη. Και όλα αυτά μέσα από τα social media.

Βεβαίως με τις δηλώσεις της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, το πρωί της Τρίτης, η υπόθεση παίρνει και νέα τροπή, αφού η γνωστή νομικός καταγγέλλει δημόσια πως ψεύδεται η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Ειδικότερα, μιλώντας στο OPEN, η κα. Κούρτοβικ ανέφερε: «Είναι κρίμα να το πω, είναι ψέμα. Δεν μου έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις, μου έχουν κοινοποιηθεί χαρτιά που παραπέμπουν σε αποφάσεις. Ένα χαρτί με μία σφραγίδα. Πρόκειται για μία σφραγίδα. Δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, δεν έχει υπογραφές, δεν έχει ονόματα. Δεν υπάρχει απόφαση για να προσβάλουμε. Είναι εμπαιγμός δικός μου, του κρατούμενου. Είναι ντροπή αυτά που λένε. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου».

«Στις 28/12 κατατέθηκε αίτηση για μεταγωγή στον Κορυδαλλό. Ο νόμος το προβλέπει, που λέει ότι πρέπει να μεταχθεί στις φυλακές που ήταν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Έχουμε απευθυνθεί όπου μπορούμε. Ο νόμος δεν μου δίνει το δικαίωμα να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών αν δεν έχω δύο απορρίψεις. Η πρώτη μας αίτηση δεν απαντήθηκε καθόλου. Αγνοήθηκε. Αγνοείται και η δεύτερη που απέστειλα ζητώντας να επανυποβληθεί το αίτημα, για να έχω δύο απορρίψεις και να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο» τόνισε η κα. Κούρτοβικ.

Τι απαντά η Νικολάου

«Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης, κατοχυρώνεται το δικαίωμά του, γιατί κάνει απεργία πείνας;» διερωτήθηκε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κα. Νικολάου πρόσθεσε ότι ο Κουφοντίνας μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να μην επιλέξει να κάνει απεργία πείνας. «Είναι στα χέρια του η ζωή του. Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί; Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο, ως Γενική Γραμματεία είμαστε πάνω από τον κρατούμενο».

Διευκρίνισε ότι «ο Κουφοντίνας δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία, αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να σωθεί η ζωή του. Επιπλέον βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και έχει επαφή με το περιβάλλον. Το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό (…) Δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν» τόνισε.

Πηγη:zoulga.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *