FEATUREDΓενικάΕιδήσεις

Μέγαρα: Εξαρθρώθηκε ομάδα που έκλεβε μεταλλικά αντικείμενα από εξοχικές κατοικίες

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε καλώδια παροχής ρεύματος, εξαρτήματα από ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και άλλα μεταλλικά αντικείμενα από εξοχικές κατοικίες και αγροκτήματα σε διάφορους οικισμούς των Μεγάρων.

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές κυρίως καλωδίων και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων από εξοχικές κατοικίες, αγροκτήματα κ.α. σε διάφορους οικισμούς των Μεγάρων.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 27-3-2023 στα Μέγαρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων, δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 15 χρονών που συνδέονται με συγγενική σχέση, ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται και τρίτο μέλος (17χρονος ημεδαπός).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και μη έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών από εξοχικές κατοικίες, αγροκτήματα, γεωτρήσεις, αποθήκες, θερμοκήπια και πτηνοτροφεία που είχαν καταγραφεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους σε οικισμούς εκτός του αστικού ιστού στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, αποκαλύφθηκε η δράση συμμορίας με συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Ειδικότερα, τρία ή τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας κινούμενοι με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας συγγενικών τους προσώπων και έχοντας διαμοιράσει προηγουμένως τους ρόλους τους (οδηγός, φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόρος), μετέβαιναν στις ανωτέρω περιοχές, προσποιούμενοι τους πλανόδιους παλιατζήδες.

Με αυτόν τον τρόπο είχαν τη δυνατότητα να παρατηρούν τους υποψήφιους στόχους χωρίς να τραβούν την προσοχή, εστιάζοντας σε αυτούς που διέθεταν, αφενός τη λεία που αναζητούσαν και αφετέρου σε ιδιοκτησίες που λόγω της χρήσης τους δεν είχαν συχνή επισκεψιμότητα.

Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις ανωτέρω ιδιοκτησίες συνίστανται κατά κύριο λόγο σε καλώδια παροχής ρεύματος, εξαρτήματα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, χάλκινες σωληνώσεις, κάθε είδους μεταλλικά αντικείμενα, εργαλεία, γεωργικά εξαρτήματα, κλιματιστικά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Η λεία των μεταλλικών αντικειμένων διακινούνταν από τα μέλη της συμμορίας σε εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων ΣΚΡΑΠ και από την πώληση τους αποκόμιζαν άμεσα παράνομα κέρδη.

Επίσης, εντός του οικισμού που διέμεναν τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο χώρο για την καύση των καλωδίων προκειμένου να απομονώσουν το χαλκό που περιείχαν με σκοπό την διοχέτευση του στα σκραπατζίδικα και κατ’ επέκταση την οικονομική εκμετάλλευση του.

Στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών που επιτηρούσαν τη δράση τους, κατελήφθησαν οι ανωτέρω συλληφθέντες, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που μετέφερε φορτίο μεταλλικών αντικειμένων, να κινούνται με προορισμό εταιρεία ΣΚΡΑΠ, έχοντας προηγουμένως εξέλθει από τον οικισμό Βλυχό Μεγάρων.

Άμεσα δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν το φορτίο και το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, από έρευνα στην οικία τους κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων εξιχνιάστηκαν -31- περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ:15minutes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *