Οι στρατηγοί του Ερντογάν απέρριψαν πρότασή του για θερμό επεισόδιο

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, το μεσημέρι της 1ης Σεπτεμβρίου 2020 με τον τίτλο «Ο υπολογισμένος πόλεμος του Ερντογάν» (Erdogans kalkulierter Krieg).

Σύμφωνα με αυτή την ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη, που την υπογράφει ο Von Marion Sendker, o Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο ή να καταρρίψουν ένα ελληνικό αεροσκάφος υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξουν πολλά ανθρώπινα θύματα. Κατά τον ανταποκριτή της Die Welt που επικαλείται στρατιωτικές πηγές της Τουρκίας, οι στρατηγοί του Ερντογάν αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε βύθιση ελληνικού πλοίου και γι΄αυτό συζητήθηκε η κατάρριψη ελληνικού μαχητικού αφού κατά τους Τούρκους στρατιωτικούς, ο πιλότος θα είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μηχανισμό της αυτόματης εκτίναξης και να διασωθεί.

Όμως οι στρατηγοί του προέδρου της Τουρκίας, αρνήθηκαν να συζητήσουν τελικά και αυτή την εναλλακτική. Ο ανταποκριτής της Die Welt καταλήγει στο συμπέρασμα πως λόγω αυτής της άρνησης δεν υπήρξε μέχρι σήμερα θερμό επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο ή και το Αιγαίο.

Αν οι πηγές του Γερμανού ανταποκριτή είναι αξιόπιστες αυτό σημαίνει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μεγάλη δυσκολία στο να πείσει τους στρατηγούς του να τον ακολουθήσουν στην κλιμάκωση της κρίσης με την Ελλάδα και να υλοποιήσουν τα σενάρια πολεμικής εμπλοκής τα οποία επεξεργάζεται ο πιστός στον πρόεδρό του, τουρκικός Τύπος.

πηγη:zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.