Οριστικοποιείται το νέο format του Champions League

Υπόθεση λίγων εβδομάδων είναι σύμφωνα με τον Αντρέα Ανιέλι η οριστικοποίηση της νέας μορφής που θα έχει το Champions League από τη σεζόν 2024/25.

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να οριστικοποιηθεί το νέο format του Champions League, το οποίο θα αρχίσει να ισχύει από τη σεζόν 2024/25.

Όπως μάλιστα υποστήριξε ο πρόεδρος της ECA και της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ύστερα από την 25η ετήσια γενική συνέλευση του οργανισμού, η νέα μορφή της θα είναι υπέροχη και θα βασίζεται στο ελβετικό μοντέλο.

Το μόνο που ουσιαστικά μένει να αποσαφηνιστεί είναι το αν τα τέσσερα επιπλέον εισιτήρια (από τη αύξηση των ομάδων από 32 σε 36) θα δοθούν σε πρωταθλητές χωρών ή σε άλλα κλαμπ με κριτήριο την ιστορία και τα επιτεύγματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο format δεν θα περιλαμβάνει πια το στάδιο των ομίλων, αλλά ένα πρωτάθλημα 36 ομάδων, στο οποίο η καθεμιά θα παίζει δέκα παιχνίδια. Πέντε εξ αυτών εντός έδρας και τα υπόλοιπα εκτός.

Στο τέλος αυτού του γύρου οι ομάδες θα κατατάσσονται σε σειρά από το 1 έως το 36. Οι πρώτες οκτώ θα προχωρούν αυτόματα στον νοκ-άουτ γύρο των «16», τα υπόλοιπα εισιτήρια του οποίου θα δίνονται μέσω play-offs σε εκείνες που τερμάτισαν από τη θέση 9 μέχρι και την 24.

Δεδομένου ότι βάσει του νέου μοντέλου τα κορυφαία brand names της Ευρώπης θα παίζουν πιο συχνά μεταξύ τους, τα έσοδα από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς θα είναι πιο υψηλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *