Πάτρα: Φωτιά στην Άνω Καλλιθέα!!!

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Τέσσερα ελικόπερα και τέσσερα καναντέρ στη μάχη

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς στην Άνω Καλλιθέα, στην πυρκαγιά που συνεχίζεται να μαίνεται στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί 36 άνδρες με 18 πυροσβεστικά οχήματα, ένα ξεχωριστό πεζοπόρο τμήμα με 34 άνδρες, ενώ από αέρα στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροπλάνα τύπου καναντέρ.

Όπως λένε οι πυροσβέστες η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, η μάχη με τις φλόγες είναι σε δύο βασικά μέτωπα, ενώ το θετικό είναι ότι η πυρκαγιά βρίσκεται αρκετά μακριά από τις κατοικήσιμες περιοχές της Άνω Καλλιθέας και δεν απειλούνται σπίτια.

Ωστόσο, επικρατούν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων, βρίσκεται στην περιοχή, ενισχύοντας με υδροφόρες και εργαζομένους, την Πυροσβεστική, στο έργο της πυρόσβεσης.

Το σημείο που δίνεται μάχη για να σβηστεί η πυρκαγιά –που ευτυχώς δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή- επισκέφθηκαν για να ενημερωθούν για την κατάσταση από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι Τασία Τογιοπούλου και Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας, Χρήστος Θανόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.