Covid-19FEATUREDΥγεία

Προς καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη

Η κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη όπως περιγράφεται από τα στατιστικά στοιχεία τα οποία προέκυψαν τις τελευταίες 72 ώρες, οδηγούν αναπόφευκτα στο συμπέρασμα πως μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ενδεχομένως να ληφθούν μέτρα για καθολικό lockdown στην πόλη.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά από σύσκεψη με τους αρμόδιους των δύο νοσοκομείων Γεννηματά και ΑΧΕΠΑ, ξεκάθαρα δήλωσε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και πως πρέπει να διακοπεί πάραυτα η διασπορά του ιού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, πρόκειται να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό τη λήψη περαιτέρω μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Κικίλιας έφτασε το πρωί της Δευτέρας στην συμπρωτεύουσα, όπου μετείχε σε σύσκεψη στο ΑΧΕΠΑ, με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη και την υπεύθυνη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα, Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι θα στηρίξει να νοσοκομεία και το προσωπικό τους καθώς και το Εθνικό Σύστημα, ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες σε κάποιους λίγους που, όπως τόνισε, «διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα τη ζωή και την υγεία όλων».

«Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι, αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα μέτρα.

Στη συνέχεια, ο υπουργός μετέβη στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κικίλιας λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, έθεσε χθες σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το οποίο εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στην πόλη. Συγκεκριμένα, προστέθηκαν 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο Παπανικολάου και 5 κλίνες στο νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *