Πρόταση για ένταξη του κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028

Το Διεθνές Συμβούλιο Κρίκετ (ICC) ετοιμάζει πρόταση για την ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το διοικητικό όργανο.
Το κρίκετ εμφανίστηκε για τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900 στο Παρίσι και σπάνια έχει παιχτεί σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις, κάτι που πολλοί πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του παιχνιδιού εκτός των χωρών της Κοινοπολιτείας.
«Το άθλημά μας είναι ενωμένο πίσω από αυτήν την πρόταση και βλέπουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέρος του μακροπρόθεσμου μέλλοντος του κρίκετ», δήλωσε ο Γκρεγκ Μπάρκλεϊ, πρόεδρος του ICC.
«Έχουμε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο οπαδούς παγκοσμίως και σχεδόν το 90% από αυτούς θέλουν να δουν κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Το 92% των φίλων του κρίκετ, προέρχεται από τη Νότια Ασία όπου είναι το κυρίαρχο άθλημα στην Ινδία, στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές, στην Σρι Λάνκα και στο Αφγανιστάν.
Ο Μπάρκλεϊ είπε ότι η ένταξη του παιχνιδιού στους Αγώνες του 2028 θα ήταν ευπρόσδεκτη από τους 30 εκατομμύρια οπαδούς του κρίκετ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Πιστεύουμε ότι το κρίκετ θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο να εξασφαλίσουμε την ένταξή μας, καθώς υπάρχουν πολλά υπέροχα αθλήματα που επιθυμούν το ίδιο», δήλωσε ο Νεοζηλανδός.
«Αλλά νιώθουμε ότι τώρα είναι η ώρα να βάλουμε τα δυνατά μας και να δείξουμε πόσο καλή μπορεί να είναι η συνεργασία μεταξύ του Κρίκετ και των Ολυμπιακών Αγώνων».
Το ICC έχει σχηματίσει μια Ολυμπιακή Ομάδα Εργασίας υπό την προεδρία του Άγγλου επικεφαλής του συμβουλίου κρίκετ Ίαν Γουάτμορ. Περιλαμβάνει επίσης την πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της PepsiCo Inc Ιντρα Νοογι και τον επικεφαλής του USA Cricket Παράγκ Μαράθε.
«Με τόσους πολλούς παθιασμένους οπαδούς και παίκτες του κρίκετ να βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ, και ένα τεράστιο παγκόσμιο κοινό που παρακολουθεί το άθλημα σε όλο τον κόσμο, πιστεύουμε ότι η ένταξη του κρίκετ θα προσθέσει μεγάλη αξία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 2028», είπε ο Μαράθε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.