FEATUREDΔυτική ΕλλάδαΕιδήσεις

«Στυγνή δολοφονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση»

«Σοκαρισμένος» δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος εμφανίστηκε στην ανακρίτρια για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας την κατηγορία που αντιμετωπίζει η εν διαστάσει σύζυγός του Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης τους Τζωρτζίνας.

Φορώντας μαύρα γυαλιά και ρούχα, ο 30χρονος προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο και αμέσως μετά, μαζί με τον δικηγόρο του, στάθηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, αφού χαρακτήρισε τη στιγμή «πολύ δύσκολη», είπε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η γυναίκα που υποστήριζα μέχρι τώρα έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σε σοκ, αλλά τα στοιχεία είναι αδιάσειστα». Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει όσα έχουν συμβεί. «Περιμένουμε να λάμψει να αλήθεια και περιμένουμε τα συμπεράσματα των Αρχών για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών».

Ο 30χρονος, ο οποίος εμφανίστηκε αρκετά «μελετημένος» στις δηλώσεις του, μίλησε για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, που πλέον ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. «Μέχρι πρότινος είχαμε δύο ιατροδικαστικές πράξεις που δεν μας έδιναν την παραμικρή ιδέα πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια… Τόσα χρόνια που οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν τον θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα», είπε.

Ακόμη και τώρα, πάντως, επανέλαβε για την εν διαστάσει σύζυγό του ότι τα προηγούμενα χρόνια «ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας» και «δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα». Επιβεβαίωσε δε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τού τηλεφώνησε την πρώτη ημέρα μέσα από τη φυλακή και μίλησαν, ωστόσο, όπως είπε, δεν απάντησε στις άλλες κλήσεις της. «Δεν έχω να της πω τίποτα απολύτως» ανέφερε, ενώ ρωτήθηκε και για το θέμα του διαζυγίου. «Δεν μας ενδιαφέρει το διαζύγιο αυτή τη στιγμή», ήταν η απάντησή του.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου περί κακοποίησης της άτυχης Τζωρτζίνας δύο φορές, το 2014, είπε πως «δεν ισχύει κάτι τέτοιο», αν και παραδέχτηκε ότι το παιδί είχε πάει στο Καραμανδάνειο με «δερματικά συμπτώματα από μελανιές».

Για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς, ο Μάνος Δασκαλάκης περιορίστηκε να δηλώσει «ευχαριστημένος» που άνοιξε η υπόθεση και ερευνάται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρη Καράμπελα, ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν στυγνή δολοφονία. «Μετά από δύο μήνες επισταμένων ερευνών, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, εμπειρότατοι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Τα συμπεράσματα επιβεβαίωσαν έμπειροι εισαγγελείς και η ανακρίτρια με την άσκηση της ποινικής δίωξης, το ένταλμα σύλληψης και την απόφαση προσωρινής κράτησης. Ο εντολέας μου μετά το πρώτο σοκ έχει πεισθεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στην ποινική διαδικασία ο εντολέας μου υποστηρίζει την κατηγορία για να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών του και ως φόρος τιμής στη μνήμη της Τζωρτζίνας. Με ενδιαφέρον αναμένεται και τα αποτελέσματα των ερευνών για να μάθει που οφείλεται και ο θάνατος των άλλων δυο παιδιών. Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί από την πλευρά της κατηγορουμένης για να αποδοθεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας σε αμελή ιατρική συμπεριφορά είναι όχι μόνο αβάσιμοι και εκτός των ορίων λογικής αλλά και ιταμή προσβολή για την ιατρική κοινότητα. Ευτυχώς, ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με συνταγματικές εγγυήσεις και με Δικαιοσύνη που απονέμεται από άξιους δικαστικούς λειτουργούς και δεν έχουμε ανάγκη από λαϊκά δικαστήρια.

Αναφερόμενος στο τάμπλετ που είχε τοποθετήθηκε στο φέρετρο, μαζί με τη μικρή Τζωρτζίνα ο κ. Καράμπελας δήλωσε ότι πράγματι γνωστοποίησαν στην ανακρίτρια ότι η 9χρονη ετάφη μαζί με αυτό γιατί ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης, όπως άλλωστε έκανε και στα άλλα δύο παιδιά, βάζοντας μαζί τους και κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο. Πρόσθεσε, πάντως, πως είναι όντως περίεργο το ότι ζητήθηκε να μπει στο μνήμα και το τάμπλετ.

Αίρεται το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών της Πισπιρίγκου

«Ανοίγουν» τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου. Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Πολυκράτη, μετά το αίτημα της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μέσα από τα οκτώ κινητά τηλέφωνα που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα, εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να ερευνήσουν τις επικοινωνίες της, τηλεφωνικές αλλά και μέσω e-mail και να αντλήσουν κρίσιμες πληροφορίες για τις αναζητήσεις της, από το ιστορικό πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Εξονυχιστική έρευνα θα γίνει, επίσης, στα δεδομένα του laptop καθώς του tablet που κατασχέθηκαν στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Παράλληλα, η ανακρίτρια θα αρχίσει άμεσα την εξέταση των πρώτων μαρτύρων από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα αλλά και από το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον της 33χρονης. Πρόσωπα-κλειδιά θα είναι η αδελφή της κατηγορουμένης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία είχε δηλώσει αρχικά στους αστυνομικούς ότι εκείνη είχε βρει νεκρή στην κούνια της, την Ίριδα αλλά και τον 30χρονο Μάνο Δασκαλάκη, εν διαστάσει πλέον σύζυγο της κατηγορουμένης. Η παράσταση πολιτικής αγωγής πάντως που δήλωσε ο 30χρονος, του δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στη δικογραφία και να ενημερωθεί για αυτήν αλλά και για το περιεχόμενο της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου προτού κληθεί σε κατάθεση από την ανακρίτρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *