FEATUREDΓενικάΠολιτική

Συγκεντρώνουν υπογραφές για να μη διεξαχθούν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Δεν πρόκειται να γίνω Ιφιγένεια»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς τις τελευταίες ώρες στον χώρο του συνεδρίου επιχειρείται η συλλογή υπογραφών από τους συνέδρους ώστε να μη γίνουν εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου, με την αιτιολογία ότι μια ενδεχόμενη νέα εκλογική διαδικασία θα εντείνει περαιτέρω την εσωστρέφεια στο κόμμα.

Στο κείμενο τα στελέχη ζητούν να καταψηφιστεί η πρόταση για την πραγματοποίηση εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας την αναγκαιότητα να συνταχτούν ενόψει των ευρωεκλογών «που θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρουν, ενώ τονίζουν και την ψυχολογική ταλαιπωρία που έχουν υποστεί «από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δείτε το έγγραφο:

Αναλυτικά στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:
«Ως ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωρίζοντας

την ταλαιπωρία και την κούραση που έχουν υποστεί τα μέλη μας από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών μας και
τη σημαντική εργασία που έχει γίνει για την ανασυγκρότηση των οργανώσεων, η οποία εξελίσσεται με στόχο να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.
Αλλά πάνω από όλα γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μας μπροστά στη μάχη, πραγματική μάχη, των ευρωεκλογών που θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Θεωρούμε ότι

ο Πρόεδρος και τα Όργανα κάθε βαθμού έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και αποφασιστικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε εσωστρεφή διαδικασία που θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία μας, και, στη συνέχεια, με άνεση χρόνου, να προχωρήσουμε στην αναγκαία οργανωτική και καταστατική αναδιοργάνωση του κόμματος που θα του επιτρέψει να παίξει τον ρόλο που όλες και όλοι θέλουμε για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Ως εκ τούτου

Ζητάμε από το Σώμα του Συνεδρίου να καταψηφίσει οποιαδήποτε διαδικασία για εκλογή Προέδρου».

Κασσελάκης: «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια»
Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και βρέθηκε μπροστά σε ένα τραπεζάκι, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές ώστε να αναβληθούν οι νέες προεδρικές εκλογές στο κόμμα.

Ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε μπροστά στο τραπεζάκι όπου συγκεντρώνονται οι υπογραφές και όταν κάποιος τον ρώτησε εάν θα υπογράψει, εκείνος απάντησε αρνητικά.

«Λυπάμαι όχι. Δεν θα γίνω Ιφιγένεια. Θέλω καθαρές λύσεις» επισήμανε, ειδικότερα.

Το ερώτημα εάν θα πρέπει να πάει ξανά σε εκλογή αρχηγού ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κυριαρχεί στις τοποθετήσεις των συνέδρων αλλά και στις συζητήσεις στα πηγαδάκια του 4ου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε στην ομιλία του ότι «δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και εάν θα βρεθεί αντίπαλος θα γίνει ξανά εκλογή αρχηγού από τη βάση», απαντώντας και στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν ξεκινήσει το Συνέδριο. Ωστόσο και μετά τις ζυμώσεις της χθεσινής ημέρας που έφεραν την Όλγα Γεροβασίλη ως πιθανή αντίπαλο του κ. Κασσελάκη, στο Συνέδριο τείνει να σχηματοποιηθεί μια πρόταση από κάποια στελέχη σύμφωνα με την οποία η εκλογή αρχηγού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές.

Στην πρόταση αυτή πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν «η απάντηση είναι: καθαρές λύσεις» και εξήγησαν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στη βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στις 7 το απόγευμα η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Στο πλαίσιο αυτό, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη και των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Όλγα Γεροβασίλη έχει προγραμματίσει να απευθύνει την ομιλία της στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 19:00, όπως προαναγγέλλει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ομιλία της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος.