Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου θα συνάψουν η Σερβία με την Κίνα

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συντάθηκε στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζίνπινγκ, με το οποίο εξέτασαν θέματα οικονομικής-στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κίνα με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δύο πρόεδροι στην συνάντηση που είχαν συμφώνησαν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους οι διεργασίες για την υπογραφή Συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Κίνα και τη Σερβία.

«Η Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Κίνα είναι ένα θέμα τεράστιας σημασίας για μας διότι πέρα από το γεγονός ότι θα ανοίξει μία μεγάλη αγορά για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων θα προσελκύσουμε και μεγάλες ξένες επενδύσεις σε άλλους τομείς», επισήμανε ο Βούτσιτς σε συνέντευξη του στη σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS). Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι ο πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ του εξέφρασε το ενδιαφέρον της Κίνας να συμβάλει στη εκβιομηχάνιση και την οικονομική ανάπτυξη της Σερβίας. Τόνισε επίσης ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα στρατιωτικής-τεχνολογικής συνεργασίας, όπως και η υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής με τη βοήθεια της Κίνας.

Όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ, ο Σι Τζίνπινγκ επισήμανε ότι η Σερβία και η Κίνα αναπτύσσουν σχέσεις στρατηγικής σημασίας δίδοντας ιδιαίτερη σημασία στα έργα υποδομών, την ενέργεια και την κοινή στάση σε διεθνείς οργανισμούς σε ζητήματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας.

Ο πρόεδρος της Κίνας διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί με την παραγωγή από κοινού εμβολίων, όπως και την υλοποίηση προγραμμάτων για να ξεπεραστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.