Συνεχίζεται κανονικά το πρωτάθλημα – Προσαρμογές στο πρωτόκολλο

Η Λίγκα κατέστησε σαφές πως το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά. Δεν τέθηκε καν ζήτημα αναστολής της Super League.

Κανονικά, παρά τα πολλά κρούσματα, θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Super League. Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το μεσημέρι δεν τέθηκε ποτέ ουσιαστικά ζήτημα αναστολής της δράσης, παρά μόνο για αλλαγές στο πρωτόκολλο.
Κάποιες από αυτές είναι, εκτός από τα επτά κρούσματα να υπάρχει αναβολή όταν το άθροισμα των θετικών τεστ μαζί με όσους είναι σε καραντίνα να είναι εννιά, αλλά και να υπολογίζεται σε αυτά και ο πρώτος προπονητής. Επίσης συζητείται να μπει ειδική πρόβλεψη για τους τερματοφύλακες, ώστε να μην προκύπτει πρόβλημα όταν μια ομάδα έχει 2-3 θετικούς γκολκίπερ. Οι τροποποιήσεις θα τεθούν υπόψη της ΓΓΑ, αλλά μέχρι τότε θα ισχύει το υπάρχον πρωτόκολλο.
O CEO της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, που εκπροσώπησε την ΠΑΕ, ανέφερε: «Εκτιμώ ότι συζητάμε για να συμβάλλουμε στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου ώστε να γίνει πιο λειτουργικό και να ανταποκρίνεται στα δεδομένα με τον Covid όπως έχουν διαμορφωθεί. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι συζητάμε για το πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όχι το πώς θα αναβληθεί. Το πώς θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε κανονικά διασφαλίζοντας φυσικά τις καλύτερες συνθήκες για την υγεία των ποδοσφαιριστών. Αλλά δεν νομίζω ότι τίθεται κανένα θέμα αναβολής. Πρέπει να κάνουμε το παν για να συνεχίσουμε κανονικά».
H ανακοίνωση της Λίγκας:
Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να ανασταλούν μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2022 τα Πρωταθλήματα Υποδομών της Super League K15, K17 και K19. Το Πρωτάθλημα Super League Interwetten συνεχίζεται κανονικά.
Συζητήθηκαν στο Δ.Σ. εισηγήσεις από τις ΠΑΕ-Μέλη της Super League για προτεινόμενες τροποποιήσεις του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ, οι οποίες θα τεθούν υπόψη των αρμοδίων φορέων για την επικαιροποίησή του από τη ΓΓΑ, με πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων. Σημειώνεται ότι μέχρι να εγκριθεί το επικαιροποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο από τη ΓΓΑ, ισχύει το από 19/11/2021 Πρωτόκολλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.