Το «κράτος» της Αττικής Οδού και οι πολίτες 2ης κατηγορίας

πρεπε να συμβεί και αυτό για να αντιληφθούμε πώς η διολίσθηση προς την προκλητική αναλγησία είναι κανόνας και όχι εξαίρεση.

Ο λόγος για την «Αττική Οδό» η οποία για κάποιους λόγους που αφορούν τις σχέσεις της εταιρείας εκμετάλλευσης του οδικού αυτού άξονα και του ελληνικού κράτους , ενεργεί και συμπεριφέρεται εξ αρχής ως αυτόνομος θεσμός εκτός κάθε ελέγχου.

Λοιπόν. Ο Άγγελος είναι ανάπηρος. Διαθέτει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Έχει και μία ειδική ταυτότητα χρώματος μπλε ανοικτού στην οποία αναφέρονται τα στοιχεία του , η αναπηρία του ενώ διακρίνονται και η υπογραφή και η σφραγίδα της αρχής που εξέδωσε την ταυτότητα. Όλα νόμιμα και όπως πρέπει. Με αυτήν την ταυτότητα ο άνθρωπος ταξιδεύει και όταν την δείχνει στους σταθμούς διοδίων , σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Επικράτειας, οι ελεγκτές σηκώνουν τις μπάρες και ο Άγγελος περνά ελεύθερα. Έτσι προβλέπει ο νόμος για τους ανθρώπους με τέτοιες αναπηρίες και πολύ σωστά.

Η ταυτότητα αυτή ωστόσο δεν ισχύει για την Αττική Οδό. Προφανώς διότι η Αττική Οδός λειτουργεί σε ένα άλλο κράτος, σε κάποια άλλη κοινωνία και υπακούει σε κάποιους άλλους νόμους και κοινωνικές συνθήκες. Η Αττική Οδός προφανώς δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Ανήκει στην επικράτεια των εταιρειών που συνθέτουν το μετοχικό της κεφάλαιο.

Είναι αδιανόητο να καταγράφονται τέτοια περιστατικά που καταδεικνύουν την απόλυτη περιφρόνηση με την οποία εταιρείες αντιμετωπίζουν τους πολίτες, τις διατάξεις και του νόμους. Είναι πραγματικά εφιαλτικό άτομα στα οποία το κράτος και η κοινωνία έχουν αναγνωρίσει κάποια προνόμια να αγνοούνται επιδεικτικά από ιδιωτικούς φορείς οι οποίοι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους κρατικούς θεσμούς.

Πρόκειται για απερίγραπτη θρασύτητα. Για ακατανόμαστη αντικοινωνική συμπεριφορά. Ελπίζουμε ο λαλίστατος κ. Υπουργός επί των Μεταφορών Κώστας Καραμανλής να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της προκλητικής στάσης της εταιρείας Αττική Οδός . Ας πράξει τα δέοντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.