Τσέφεριν: «Θα σκεφτούμε το format του Final 8 στο Champions League και για το μέλλον»

Στην UEFA υπάρχουν σκέψεις για καθιέρωση του format που χρησιμοποιείται λόγω κορωνοϊού

Μια μάλλον αναγκαστική επιλογή ίσως οδηγήσει σε μια ριζική αλλαγή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της UEFA άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να καθιερωθεί ως format του Champions League το Final 8, που φέτος αποφασίστηκε να γίνει λόγω των περιορισμών από την πανδημία.

«Ήταν μια επιλογή που κάναμε αναγκαστικά, αλλά είδαμε σε αυτή τελικά κάτι διαφορετικό. Σίγουρα θα σκεφτούμε να το καθιερώσουμε και στο μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Οι ομάδες μην έχοντας το μαξιλαράκι του επαναληπτικού παίζουν πιο επιθετικά. Σε μονά ματς, αν μια ομάδα προηγηθεί η άλλη είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει άμεσα. Έτσι τα παιχνίδια είναι πιο συναρπαστικά. Θα πρέπει να δούμε βέβαια τι συνέπειες θα έχει η μείωση του αριθμού των αγώνων», πρόσθεσε.

Το τρέχον format, με την διεξαγωγή διπλών αγώνων από τους «16» και μετά μέχρι τον μονό τελικό, είναι… «κλειδωμένο» μέχρι και τη σεζόν 2024/25, αλλά θα γίνουν συζητήσεις για πιθανές τροποποιήσεις στο μέλλον.

«Το Final 8 είχε μεγάλη επιτυχία και η τηλεθέαση ήταν τεράστια. Ίσως επειδή είναι Αύγουστους και ο κόσμος είναι στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Θα δούμε, είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε», κατέληξε ο Τσέφεριν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.