Χριστίνα Αλεξοπούλου: Στεγαστικό ζήτημα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (E.E.E.EΚ) Αχαΐας

Στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (E.E.E.EΚ) Αχαΐας, είναι εγγεγραμμένοι ενενήντα μαθητές, υπηρετούν σαράντα δύο εκπαιδευτικοί, δεκαοκτώ άτομα ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και εννέα Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Το Σχολείο εξυπηρετεί την πόλη της Πάτρας κι όλη τη Νοτιοδυτική Αχαΐα.


Το ισόγειο του κτηρίου, στο οποίο φιλοξενείται, αποτελεί ιδιοκτησία του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (Ε.Ι.Κ.) και παραχωρήθηκε το 2012 στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας με χρησιδάνειο, προκειμένου να λειτουργήσει το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ο πρώτος όροφος, δεν έχει παραχωρηθεί και παραμένει κλειστός.


Πλέον, και λόγω του αυξημένου αριθμού των μαθητών, το εν λόγω κτήριο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός Ειδικού Σχολείου. Παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας και λειτουργικότητας, και αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες και ιδιαίτερες ανάγκες μαθητών με αναπηρίες.


Καθόσον ο πρώτος όροφος, παραμένει αχρησιμοποίητος, το ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με την παραχώρηση και του υπολοίπου κτηρίου, κατόπιν βεβαίως και των απαραίτητων παρεμβάσεων, και έως ότου λυθεί οριστικά το θέμα της μετεγκατάστασης του Ε.Ε.Ε.ΕΚ..
Κατόπιν τούτων

ΕΡΩΤΟΝΤΑΙ οι Υπουργοί

Προτίθενται να παρέμβουν στο Ε.Ι.Κ. για την παραχώρηση και του πρώτου ορόφου, ώστε ολόκληρο το κτήριο να αποτελέσει μία εγκατάσταση κατάλληλη για τη κάλυψη των αναγκών ενός Ειδικού Σχολείου;

H Ερωτώσα Βουλευτής   


Χριστίνα Αλεξοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.