FEATUREDΓενικά

O ρόλος των δύο στρατιωτικών στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα ασκήθηκε στους 10 συλληφθέντες

Αποτύπωμα και γενετικό υλικό του πολυβολητή του Στρατού Ξηράς με τα αρχικά Μ.Γ εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στο εκρηκτικό δέμα που στάλθηκε στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης καθώς, σύμφωνα και με τους πυροτεχνουργούς, «σε περίπτωση που γινόταν έκρηξη θα είχαμε σίγουρα ανθρώπινα θύματα αλλά και πολλές ζημιές». Επίσης, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την υπόθεση για την οποία χρειάστηκαν μόλις ένα μήνα για να εντοπίσουν τους εμπλεκόμενους και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

Το στέλεχος του Στρατού Ξηράς με τα αρχικά Μ.Γ, μέλος της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Όμως ο χαμηλόβαθμος υπαξιωματικός που ήταν σε άδεια και έχει υποβάλει αίτηση αποστρατείας δεν ήταν ένα άγνωστο πρόσωπο στις διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στο παρελθόν υπήρξε εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού αλλά και άλλων μεγάλων ονομάτων με «βαρύ» ποινικό μητρώο η δράση των οποίων αποκαλύφθηκε όταν αποφάσισε να μιλήσει στης αρχές η ξαδέλφη του Βλαστού, γνωστή και ως Λίτσα. Ωστόσο, ο υπαξιωματικός δεν κατηγορήθηκε ποτέ καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όσον αφορά στον ρόλο του δεύτερου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων, τον οπλουργό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν σε μακρά αναρρωτική άδεια για λόγους υγείας, φαίνεται ότι λόγω της θέσης του είχε πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες. Μάλιστα, στο σπίτι του βρέθηκε η μεγαλύτερα ποσότητα από τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν. Επιπλέον, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως τα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του συλληφθέντα Χ.Δ..

«Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αλλά εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο τα δυο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να είχαν ιδιαίτερο ρόλο σε διάφορα περιστατικά με την χρήση εκρηκτικών» λέει με νόημα αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ένα από τα χτυπήματα που περιλαμβάνεται στις κατηγορίες σε βάρος των δέκα ατόμων είναι και μια χειροβομβίδα τον Ιούλιο του 2023 στη Λάρισα που όμως φαίνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν κάνει… λάθος! Ο πραγματικός στόχος ήταν ο διευθυντής των φυλακών Λάρισας αλλά οι δράστες είχαν ρίξει την χειροβομβίδα στην αυλή διπλανού κτηρίου κάνοντας λάθος. Γι’ αυτή την ενέργεια η «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ» δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη. Ωστόσο οι αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν στοιχεία που τους ενοχοποιούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα στους 10 κατηγορούμενους
Ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σε βάρος των δέκα κατηγορουμένων, έξι συλληφθέντων και τεσσάρων έγκλειστων στις φυλακές από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, για την τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης» και άλλες τρομοκρατικές πράξεις.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγινε χθες Τρίτη (27/02/2024) προκειμένου να ανακαλύψει τα πλοκάμια τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατικής πράξης, έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών, τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς και για τα πλημμελήματα της
υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής και κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή. Κατά πληροφορίες, τρεις εξ αυτών δηλώνουν τοξικομανείς.