ΓενικάΔυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΤελευταία Νέα

Άγιο Φως: Το απόγευμα του Μ. Σαββάτου στην Αθήνα με ειδική πτήση – Πώς θα διανεμηθεί σε όλη τη χώρα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το Αγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα. Στην αποστολή που θα παραλάβει το Άγιο Φως για να το μεταφέρει στην Ελλάδα θα πάρει μέρος ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Ανδρέας Κατσανιώτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Κατσανιώτης αναφέρθηκε στα συναισθήματα που κυριαρχούν στη συγκεκριμένη αποστολή, για το Αγιο Φως, στην οποία έχει πάρει μέρος και τα προηγούμενα χρόνια.

Η τελετή Αφης του Αγίου Φωτός

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πραγματικά μια μεγάλη τιμή, μια μεγάλη συγκίνηση και ταυτόχρονα μια μεγάλη ευλογία. Να είσαι εκεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός, να είσαι στο Ναό της Ανάστασης και να παραλαμβάνεις από τον Πατριάρχη του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το Άγιο Φως. Πραγματικά συγκίνηση, δέος, πολλά συναισθήματα ανάμεικτα».

Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν σχολίασε πως: «Αυτό που μέχρι σήμερα ξέρουμε, είναι ότι ίσως δοθούν λιγότερες άδειες για είσοδο στο ναό της Αναστάσεως, αλλά σίγουρα η παρουσία μας εκεί θα είναι αυτή που πρέπει. Μην ξεχνάτε ότι πέρυσι είχα πάλι την ίδια τιμή.

Ήμασταν σε εποχή covid, οι Ισραηλινοί έβαζαν μια σειρά από προσκόμματα, η αποστολή ελληνική ήταν εκεί, ήταν στο ναό της Αναστάσεως, παρέλαβε το Άγιο Φως και το έφερε στην Ελλάδα. Το ίδιο θα γίνει και φέτος. Καταλαβαίνουμε τα θέματα που βάζουν από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί, αλλά από την άλλη και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ζήτησε να υπάρχει προς το παρόν περισσότεροι πιστοί μέσα στο ναό, περισσότερες άδειες. Πιστεύω ότι παρ’ όλα τα προβλήματα όλα θα γίνουν όπως πρέπει και οι πιστοί θα μπορέσουν να μπουν οι Ορθόδοξοι στο Ναό της Αναστάσεως και να ζήσουν αυτό πραγματικά το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Παραλαβή του Αγίου Φωτός

Σε ερώτηση για το πότε θα γίνει η αναχώρηση για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, απάντησε: «Αύριο 6 το πρωί ξεκινά η αποστολή με αεροπλάνο της Aegean. Υπολογίζουμε αν όλα πάνε καλά γύρω στις 7:30 το απόγευμα να επιστρέψουμε και να γίνει διανομή του Αγίου Φωτός σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με την Sky Air και την Aegean, aεροπορικά και ταυτόχρονα οδικά και ακτοπλοϊκά. Κάθε χρόνο υπάρχει ένα σχέδιο και κάθε χρόνο φτάνει το Άγιο Φως στο τελευταίο σημείο της χώρας μας, έτσι ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να γιορτάσουν την Ανάσταση έχοντας το φως από τον Πανάγιο Τάφο.

Mιλώντας για τα συναισθήματα που κυριαρχούν για όσους βρίσκονται μέσα στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ανέφερε «Δέος εκείνη τη στιγμή πραγματικά είναι ένα δέος. Έχοντας μπει στο ναό και περνώντας από πάρα πολύ κόσμο και με αρκετές δυσκολίες μέχρι να φτάσεις εκεί, όταν μπαίνεις στο ναό της Αναστάσεως σταματάει ο χρόνος, δεν μπορούν να περιγραφούν τα συναισθήματα, αν δεν τα ζήσει κάποιος. Δέος και πραγματικά νιώθεις τη μικρότητα του ανθρώπου όταν μπαίνεις σε αυτόν το Ναό.

Μετά μέσα στο αεροπλάνο είναι μια πανηγυρική ατμόσφαιρα επιστρέφοντας εδώ, το άγχος του χρόνου. Πέρυσι την τελευταία στιγμή καταφέραμε να είμαστε εδώ γιατί είχαμε μια σειρά από προβλήματα στο Ισραήλ, αλλά πραγματικά φτάνοντας και μπαίνοντας στο αεροπλάνο με το Άγιο Φως η ατμόσφαιρα είναι περισσότερο αναστάσιμη».

ΠΗΓΗ:15minutes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *