ΓενικάΕιδήσειςΤελευταία Νέα

Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι επανέλαβε την υποστήριξή του στη συμφωνία Ισραήλ – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι επανέλαβε σήμερα, αφού συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, την υποστήριξή του στη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Σίσι υποστηρίζει «κάθε εξέλιξη για να έρθει η ειρήνη στην περιοχή με τρόπο που να προστατεύονται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων», σύμφωνα με ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας, στην οποία διευκρινίζεται πως ο πρόεδρος είχε επιμείνει στην ανάγκη «να επιτραπεί η εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους (για τους Παλαιστινίους) και να διασφαλισθεί η ασφάλεια του Ισραήλ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία ανάμεσα στα Εμιράτα και το Ισραήλ είναι «ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

powered by Rubicon Project
Εξάλλου ο αιγύπτιος πρόεδρος προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε «μονομερούς απόφασης» εκ μέρους του Ισραήλ, όπως η προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ ανακοίνωσαν στις 13 Αυγούστου μια συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεών τους. Τα Εμιράτα έγιναν έτσι η πρώτη χώρα του Κόλπου που εγκαθιδρύει σχέσεις με το εβραϊκό κράτος και η τρίτη του αραβικού κόσμου, μετά την Αίγυπτο το 1979 και την Ιορδανία το 1994.

Η συμφωνία εξομάλυνσης προβλέπει, σύμφωνα με τα Εμιράτα, την αναστολή από το Ισραήλ της προσάρτησης εδαφών που κατέχει στη Δυτική Όχθη, όμως ο Νετανιάχου έσπευσε να δηλώσει πως δεν πρόκειται παρά για προσωρινή αναστολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *