Αναφορές για ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Ντόνετσκ

Για ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της πόλης Ντόνετσκ στην Ανατολική Ουκρανία κάνουν αναφορά τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, η έκρηξη έγινε κοντά σε κυβερνητικό κτήριο. Ένα αυτοκίνητο ανατινάχτηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το πρακτορείο Russia Today έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με εικόνα από το σημείο της έκρηξης, από την οποία προκύπτει ότι το εμβαδόν της δεν ήταν μεγαλύτερο από αυτό μιας θέσης στάθμευσης.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις προκλήσεις, όπως τις χαρακτηρίζει, της Ρωσίας στις περιοχές που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, υποστηρίζοντας ότι αν δεν υπάρξει κάποια αντίδραση η Μόσχα θα κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση.

Η ουκρανική κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι σκοπεύει να εξαπολύσει επίθεση στην ανατολική Ουκρανία. Οι κάτοικοι των δύο αυτοανακηρυχθεισών «δημοκρατιών» διατάχθηκαν να τις εκκενώσουν.

«Παρακολουθούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία ενώ εξαπολύει μια εκστρατεία για να διαδώσει μαζική παραπληροφόρηση, να αυξήσει τους βομβαρδισμούς σε ουκρανικές θέσεις και σε πολιτικές υποδομές, με όπλα που απαγορεύονται από τις συμφωνίες του Μινσκ και να κλιμακώσει την κατάσταση» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Η απουσία της αρμόζουσας απάντησης ή μια ουδέτερη στάση απλώς θα υποδαυλίσει την κλιμάκωση της κατάστασης από τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.