Γενικά

Ανεμιστήρας παραλίγο να κόψει τον λαιμό σε εργαζόμενη στο Κωνσταντοπούλειο στην Πάτρα

Kατέρρευσε ανεμιστήρας οροφής στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Πατρών και λίγο έλειψε να κόψει τον λαιμό εργαζόμενης!

Σοβαρό εργατικό ατύχημα; συνέβη την Παρασκευή (24/7) στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Πατρών, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας.

Όπως τονίζεται στην καταγγελία, «ένας εν λειτουργία ανεμιστήρας οροφής εκσφενδονίστηκε από το ταβάνι τραυματίζοντας πολύ σοβαρά μία συναδέλφισσα στο σαγόνι, λίγα εκατοστά μάλιστα από την καρωτίδα της!

Οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία-Πρόνοια δυστυχώς γίνονται πολλές φορές θύματα της εντατικοποίησης της δουλειάς τους και της έλλειψης μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας σε χώρους εργασίας-καρμανιόλες.

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία-Πρόνοια απαιτεί την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του εργατικού ατυχήματος. Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας και όλους τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς να πραγματοποιήσουν επιτόπιους ελέγχους για να διαπιστώσουν αν και εφόσον τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων συναδέλφων, αλλά και των τροφίμων ηλικιωμένων του γηροκομείου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *