ΓενικάΔυτική ΕλλάδαΕιδήσεις

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Αχαΐα: «Πατράγουδα» σε Πάτρα, Περιβόλα, Σαγέικα, Φλόκα

Τα «μελανά» σημεία των χθεσινών Κυριακή 8/10/2023 αυτοδιοικητικών εκλογών, στην Αχαΐα.

Δεν έλειψαν οι περιπτώσεις επέμβασης της Αστυνομίας, κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Αχαΐα, χθες Κυριακή 8/10/2023.

Στο Φλόκα Δυτικής Αχαΐας, ο πρόεδρος της Κοινότητας χρειάστηκε να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας, μετά από καταγγελία πολιτών ότι είχε στήσει τραπέζι έξω από τον χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας και προωθούσε ψηφοδέλτια, δύο υποψήφιων παρατάξεων. Για τον Δήμο του υποψηφίου δημάρχου Γρηγόρη Αλεξόπουλου και στην Περιφέρεια του Νεκτάριου Φαρμάκη. Ωστόσο, αφού προσήχθη, λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Στην Πάτρα, φασαρία προκλήθηκε στο 46ο Δημοτικό Σχολείο (Γηροκομειό) όπου νεαρά άτομα της ΚΝΕ είχαν τοποθετήσει τραπεζάκι, εντός του σχολικού συγκροτήματος και πωλούσαν την εφημερίδα του ΚΚΕ «Ριζοσπάστης». Παρόντες ήσαν ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Χρήστος Κορδάς και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Εκλήθη η Αστυνομία, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με παρέμβαση του βουλευτή. Ωστόσο στο σημείο έσπευσε περιπολικό και χρειάστηκε να γίνει μία προσαγωγή. Ιδιο σκηνικό και στο 2ο ΕΠΑΛ (Κουρτέση), όπου επίσης αφαιρέθηκε θρανίο με τον «Ριζοσπάστη», ενώ αναφέρθηκαν παρόμοια σκηνικά και σε άλλα Εκλογικά Τμήματα, όπως Στρούμπειο και 2ο Γυμνάσιο. Το γεγονός κατήγγειλε, πάντως, μόνο ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς, θεωρώντας «απαράδεκτο το γεγονός εν μέσω εκλογικής διαδικασίας». Καταγγελία για γυναίκα, που φέρεται να μοίραζε 20 ευρώ σε Ρομά προκειμένου να ψηφίσουν συγκεκριμένο δημοτικό συνδυασμό, κατεγράφη στην Περιβόλα. Το περιστατικό καταδικάστηκε από όλες τις παρατάξεις και προκάλεσε την παρέμβαση της ΕΛΑΣ.

Στα Σαγέικα, απόπειρα προβοκάτσιας, από υποψήφιο τοπικό σύμβουλο της παράταξης Αλεξόπουλου κατήγγειλε σε βάρος του ο αντιδήμαρχος και υπ. δημοτικός σύμβουλος του Σπ. Μυλωνά, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο υπ. τοπικός σύμβουλος προσπάθησε να σταματήσει χρηματισμό σε ομάδα ρομά, οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον του και πιάστηκαν στα χέρια. Ωστόσο -όπως είπαν οι θιγόμενοι- ο κ. Παλαιολόγου συνέχισε να μοιράζει ψηφοδέλτια στα Εκλογικά Τμήματα. Ωστόσο, το επεισόδιο δεν επεκτάθηκε, αφού κλήθηκε κι έφτασε στο σημείο αμέσως αστυνομική δύναμη. Στο περιστατικό έντασης παρών ήταν ο κ. Αλεξόπουλος. Ο Κ. Παλαιολόγος, πάντως, κατέθεσε μήνυση σε βάρος όσων κινήθηκαν εναντίον του απειλητικά.

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *