ΓενικάΔυτική ΕλλάδαΕιδήσεις

Αχαΐα: Φόβοι ατυχήματος στο Ισωμα λόγω καιρού

Έκκληση και προειδοποίηση του πρόεδρου της Κοινότητας στο Ίσωμα. Επικίνδυνα δέντρα που θα πρέπει να καθαριστούν. Από την πτώση δημιουργήθηκαν ζητήματα στο ρεύμα και στο ίντερνετ.

Η πρόσφατη κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε αρκετά ορεινά σημεία της Αχαΐας και ανάμεσα στις περιοχές που «χτυπήθηκαν» ήταν και το Ισωμα, όπου οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα και κόπηκαν μεγάλες κλάρες από ευκαλύπτους που είναι στην είσοδο του χωριού.

Από τουλάχιστον έξι ευκαλύπτους, οι κλάρες έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ και πάνω σε κολώνες που φιλοξενούν καλώδια του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα για λίγες ώρες, αλλά και να υπάρξει διακοπή στα τηλέφωνα για αρκετά σπίτια της κοινότητας, ενώ προσωρινά είχε διακοπεί και η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο.

Η ΔΕΗ επενέβη άμεσα και με συνεργείο επιδιόρθωσε τη βλάβη, με αποτέλεσμα το ρεύμα να επανέλθει μετά από λίγες ώρες και χθες βρέθηκε στο σημείο συνεργείο του ΟΤΕ και αποκατάστησε τη βλάβη, με αποτέλεσμα να επανέλθει το τηλέφωνο και το ίντερνετ στο κομμάτι της κοινότητας.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ισώματος Κώστας Αποστολόπουλος, μιλώντας στην «Πελοπόννησο», αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και επανέλαβε ότι έχει καταθέσει αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε να καθαριστούν όλα τα ευκάλυπτα στον χώρο. Ειδικότερα, δήλωσε: «Η κακοκαιρία που είχαμε προχθές έκοψε 5-6 μεγάλες κλάρες από τα ευκάλυπτα που έχουμε στο χωριό και αυτό δημιούργησε προβλήματα, καθώς αρκετές κλάρες έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Ευτυχώς, ειδοποιήσαμε και κινητοποιήθηκαν άμεσα τα συνεργεία, όμως πέρα από αυτό, ο μεγάλος μου φόβος είναι ότι θα γίνει κάποιο ατύχημα. Εχουμε καταθέσει αίτημα στην Περιφέρεια στην οποία ανήκει ο δρόμος για να καθαριστούν τα ευκάλυπτα, πριν γίνει κάποιο ατύχημα. Είχε βγει εργολαβία, όπου καθαρίστηκαν περίπου 20 δέντρα, όμως υπάρχουν ακόμη αρκετά τα οποία έχουν μεγάλες κλάρες που εγκυμονούν κινδύνους για οχήματα και περαστικούς. Διαμαρτυρόμαστε και ζητάω μια ακόμα φορά να βγει η εργολαβία και να καθαριστούν όλα τα ευκάλυπτα, πριν κάποιο δέντρο από την κακοκαιρία πέσει πάνω σε κάποιον άνθρωπο».

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι σύντομα θα βγει νέα εργολαβία για να καθαριστούν τα δέντρα τόσο στην ΤΚ Ισώματος, όσο και άλλων χωριών που έχουν υποβάλει ανάλογα αιτήματα.

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *