ΓενικάΠολιτικήΤελευταία Νέα

«Γκάζια» Μητσοτάκη σε υπουργούς: Κάλπες τέλος της 4ετίας – Αν θέλετε να ασχοληθείτε με τις εκλογές να σας απαλλάξω

Τέλος σε σενάρια πρόωρων εκλογών επιχειρεί εκ νέου να βάλει ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, προς τους υπουργούς ότι “θα εξαντλήσουμε την τετραετία”. ‘Εστειλε σαφές μήνυμα ότι η πρόθεση του είναι αυτή και… τόνισε μάλιστα ότι “ έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου”.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για 12μηνο κυβερνητικό έργο και ζήτησε από τους υπουργούς να συντάξουν προγραμματισμό με αυτό τον ορίζοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι “έχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα”.

Εχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου ανέφερε και συνέχισε χαριτολογώντας : Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών.

“Το λέω χαριτολογώντας αλλά για να τονίσω ότι έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες προκλήσεις” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη

Με τον τρόπο αυτό ο Κ. Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα υπόλοιπα κόμματα, ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε εκλογές, το φθινόπωρο όπως τουλάχιστον λένε οι φήμες των τελευταίων εβδομάδων. Χωρίς, βεβαίως, αυτό να σημαίνει ότι οι πολιτικοί σχεδιασμοί δεν αλλάζουν, ανάλογα με τις εξελίξεις, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε διεθνές με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία ή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που βρίσκονται ξανά σε ένταση.

Βεβαίως, το… αστείο του πρωθυπουργού θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μήνυμα σε κυβερνητικά στελέχη που έχουν… κατεβάσει μολύβια περιμένοντας πότε ανασχηματισμό και πότε εκλογές. Στο Μαξίμου έχουν παρατηρήσει ότι πολλά στελέχη, υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές, ασχολούνται περισσότερο με την εκλογική τους περιφέρεια, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κάθοδό τους στις εκλογές.

Ετσι, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τα κυβερνητικά στελέχη να ασχοληθούν με το χαρτοφυλάκιό τους και μόνο και να μην ακούνε τις Σειρήνες που κάνουν λόγο για εκλογές το φθινόπωρο.

Εξ’ ου και η προτροπή για σχεδιασμό ενός έτους, οπότε, σύμφωνα με τα όσα σκέφτονται αυτή την ώρα στο Μαξίμου, θα μπορούσαν να προκηρυχθούν εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *