ΓενικάΔυτική ΕλλάδαΕιδήσεις

Ετοιμος ο δρόμος Ακράτα – Ζαρούχλα

Οι τελευταίες εργασίες στο δρόμο Ακράτα – Ζαρούχλα, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή, οπότε έγινε η ασφαλτόστρωση του τμήματος της οδού κι έπειτα αποδόθηκε στην κυκλοφορία.

Ο δρόμος που συνδέει την Ακράτα με τη Ζαρούχλα δόθηκε σε κυκλοφορία τις προηγούμενες ημέρες στο σύνολό του, καθώς όπως έγινε γνωστό από τη διεύθυνση Τεχνικών Εργων του νομού Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές επεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, η αποκατάσταση αφορά τις εργασίες που έγιναν στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση 19ης Εθνικής Οδού στον Δήμο Αιγιαλείας», αλλά και τις επεμβάσεις που χρειάστηκαν στη συνέχεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες κατολισθήσεων έπειτα από ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς η οδός Ακράτα- Ζαρούχλα είχε κλείσει στη θέση «βράχος».

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν ακόμη εργασίες καθαίρεσης βραχώδους επικρεμάμενου υλικού με χρήση εκρηκτικών, οι οποίες διακόπτονταν είτε λόγω καιρικών συνθηκών, είτε σε περιόδους υψηλής επισκεψιμότητας, έπειτα από αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Οι τελευταίες εργασίες ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή, οπότε έγινε η ασφαλτόστρωση του τμήματος της οδού κι έπειτα αποδόθηκε στην κυκλοφορία. Καθ’ όλο το διάστημα των εργασιών συντηρήθηκε και ο αγροτικός δρόμος της Καμαρόβρυσης.

Να σημειωθεί ότι υπήρξαν δυσκολίες στην εκτέλεση των εργασιών, αφενός γιατί η γεωμορφολογία του εδάφους δεν επέτρεπε την ανάπτυξη παράλληλων μετώπων εργασίας, αφετέρου διότι λόγω του πλάτους της οδού πρόσβασης δεν μπορούσαν να εκτελεστούν διατρήσεις με περισσότερα του ενός μηχανήματα.

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *