ΓενικάΤελευταία Νέα

Η φωτιά εισβάλλει στα χωριά του Δήμου Ιστιαίας

Στη φάση της εισβολής του μετώπου της φωτιάς εντός της Ιστιαίας βρίσκεται η εξέλιξη του πύρινου μετώπου στη Βόρεια Εύβοια το οποίο πλέον απειλεί να περάσει στον κεντρικό τομέα του νησιού.

Οι κάτοικοι με τους πυροσβέστες δίνουν μάχη εκ του συστάδην για να αποτρέψουν την απειλεί αλλά φαίνεται πως οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις είναι ανίσχυρες για να απωθήσουν τη φωτιά. Παρά τις εκκλήσεις για εκκένωση, πολλοί είναι οι κάτοικοι που παραμένουν στο μέτωπο για να σώσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Δεν είναι λίγοι οι πολίτες οι οποίοι καταφέρονται με έντονες εκφράσεις κατά της κυβέρνησης και των αρμοδίων παραγόντων. Η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πλέον απειλείται η επέκταση της φωτιάς στο υπόλοιπο νησί.

Oι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας, της Αιδηψού και των Λουτρών Αιδηψού κλήθηκαν να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες για να προστατευθούν από τις καύτρες και τον καπνό.

Οι κάτοικοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε υδροδότηση και ηλεκτροδότηση ενώ το οδικό δίκτυο σε ένα μεγάλο μέρος του δεν επιτρέπει τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, είτε γιατί διέρχονται μέτωπα της φωτιάς, είτε γιατί έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ, κορμοί ή καλώδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *