ΓενικάΔυτική ΕλλάδαΕιδήσεις

Κινητοποίηση του Λιμενικού για ακυβέρνητο σκάφος στη Ζάκυνθο

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι τη διαπίστωση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασής της, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 6/07/2023, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Θ/Γ σκάφους ”SWAYED I” σημαίας Μάλτας, με πέντεαλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά της παραλίας ”ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” ν. Ζακύνθου.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΦΩΤΕΙΝΗ” Ν.Ζ. 347, όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε στον λιμένα ”ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ” Βολιμών ν. Ζακύνθου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”SWAYED I” μέχρι τη διαπίστωση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασής της, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *