ΓενικάΔυτική ΕλλάδαΕιδήσεις

Πάτρα: Απροσπέλαστο Δημοτικό Σχολείο – Τραυματισμοί μαθητών

Για έναν και πλέον χρόνο, το έργο ανάπλασης παραμένει ημιτελές, λίγα μέτρα από την είσοδο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

Οι γονείς των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, ακριβώς πίσω από το Αρχαίο Ωδείο στην «ανηφόρα» της οδού Παντοκράτορος, έχουν αγανακτήσει!

Για έναν και πλέον χρόνο, το έργο ανάπλασης της περιοχής παραμένει ημιτελές, ιδιαίτερα στο σημείο που ο παραπάνω δρόμος «συναντά» την 25η Μαρτίου. Δηλαδή… λίγα μέτρα από την είσοδο του Δημοτικού.

Πάτρα: Απροσπέλαστο Δημοτικό Σχολείο - Τραυματισμοί μαθητών

Οι γονείς έχουν καταγράψει 4 μικροτραυματισμούς παιδιών στο υπό κατασκευή έργο. «Δεν ήταν σοβαρά, όμως τα παιδάκια υπέστησαν αμυχές, κάποια μελάνιασαν, όλα έκλαιγαν» δήλωσε στην «Πελοπόννησο» πατέρας μαθήτριας.

Εδώ και μήνες σημειώθηκαν αρκετές παρεμβάσεις από τον Σύλλογο Γονέων -με πρόεδρο τον πανεπιστημιακό καθηγητή Κωνσταντίνο Δάσιο- και με τη συνδρομή αυτών του συστεγαζόμενου 5ο Νηπιαγωγείου.Ομως το έργο παραμένει ως είχε τότε που σταμάτησε, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2022.

Οι γονείς αναγκάστηκαν να συντάξουν υπόμνημα το οποίο παρέδωσαν στην δημοτική και κάθε άλλη αρμόδια Αρχή, ζητώντας:

1) Δημιουργία ασφαλούς διέλευσης για τα παιδιά και τους γονείς (π.χ. με ειδική ράμπα ή επιχωμάτωση).

2) Το φανάρι στη συμβολή των οδών να παραμένει για περισσότερη ώρα πράσινο κατά την ανάβαση και κατάβαση πεζών τις ώρες άφιξης ή αποχώρησης από το σχολείο.

3) Τοποθέτηση πλαστικών κολόνων επί της 25ης Μαρτίου με την βοήθεια της Τροχαίας για την απαγόρευση σταθμεύσεως, αφού είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος ατυχήματος για παιδιά και γονεςί.

4) Αμεση απομάκρυνση κατασκευαστικών υλικών (π.χ. τούβλα, πέτρες, ξύλα, μπετόβεργες, σιδεροπλέγματα, πρόκες, αιχμηρά αντικείμενα) για να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος των παιδιών που τυχαίνει να παίζουν με τέτοια επικίνδυνα αντικείμενα κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο.

Δηλώνουν, τέλος, πως σε κάθε περίπτωση σκοπός τους είναι η άμεση και πλήρης επίλυση του χρόνιου προβλήματος της εισόδου του σχολείου: «Δίνουμε όλο το βάρος στην ασφάλεια των μικρών παιδιών καθώς και των γονέων. Προσδοκούμε στην άμεση κινητοποίηση και στη διευθέτηση όσο το δυνατόν πιο άμεσα γίνεται».

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *