ΓενικάΔυτική ΕλλάδαΕιδήσεις

Πάτρα: Δυο προφυλακίσεις και μαραθώνιες απολογίες για τους εκβιασμούς – Τι ισχυρίστηκαν οι δράστες

Οι 4 συλληφθέντες βαρύνονται με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, ήτοι εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που μετήρχοντο σωματική βία, αλλά και για νομιμοποίηση εσόδων (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Προσήχθησαν χθες το πρωί Τετάρτη 27/09/2023, στον Ανακριτή οι τέσσερις Πατρινοί που κατηγορούνταν ότι εκβίαζαν κατ’ εξακολούθηση έμπορο αυτοκινήτων της περιοχής Ψαροφαΐου. Μετά από 8ωρη απολογία, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν:

Πέρασαν σε άλλη… πίστα οι εκβιασμοί στην Αχαΐα!

–Την προφυλάκιση των 2 εκ των 4, ενός «λαϊκού» κι ενός ρομά.

–Ο 3ος κατηγορούμενος, «λαϊκός», αφέθηκε ελεύθερος μεν αλλά με περιοριστικό όρο εμφάνισης στο ΑΤ δύο φορές τον μήνα, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και με χρηματική εγγύηση που θα καθοριστεί σήμερα.

–Στον 4ο κατηγορούμενο, ρομά, επιβλήθηκε μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι τέσσερις κατηγορούμενοι απέσπασαν από την αρχή του χρόνου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου από τον επιχειρηματία το ποσό των 130.500 ευρώ.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν, χθες, όσα προσάπτει σε βάρος τους το φερόμενο θύμα, ισχυριζόμενοι ότι όλες οι συναλλαγές τους ήταν νόμιμες και αφορούσαν αγοραπωλησίες αυτοκινήτων από τους ίδιους και άλλους αγοραστές από την περιοχή με τη δική τους διαμεσολάβηση. Αναφέρθηκαν μάλιστα και σε συγκεκριμένα πρόσωπα και επικαλέστηκαν τη μαρτυρία τους.

Ας σημειωθεί ότι οι 4 συλληφθέντες βαρύνονται με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, ήτοι εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που μετήρχοντο σωματική βία, αλλά και για νομιμοποίηση εσόδων (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη σύλληψή τους την περασμένη Παρασκευή έως την προσαγωγή τους στον ανακριτή μεσολάβησαν 5 ολόκληρες μέρες, διότι προφανώς οι εισαγγελικές αρχές, αξιολογώντας το υλικό της δικογραφίας, έκριναν ότι έπρεπε να διακριβώσουν την αξιοπιστία στοιχείων της δικογραφίας.

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *