ΓενικάΔυτική ΕλλάδαΕιδήσεις

Πάτρα – Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»: Τί κρύβεται πίσω από την επίθεση νοσηλεύτριας σε συνοδό ασθενή

Για το επεισόδιο εντος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας», με νοσηλεύτρια να επιτίθεται σε συνοδό ασθενούς, διενεργείται ΕΔΕ.

Η προσωπική διένεξη δύο γυναικών έχει αναστατώσει τη νοσοκομειακή κοινότητα του «Αγίου Ανδρέα» και οδήγησε στη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου.Κι αυτό διότι η μία εκ των εμπλεκομένων στο επεισόδιο χειροδικίας είναι εργαζόμενη στο νοσοκομείο.

Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας: ΕΔΕ για τη νοσηλεύτρια που επιτέθηκε σε συνοδό ασθενούς

«Από τη στιγμή που μας έγινε καταγγελία και στο περιστατικό εμπλέκεται εργαζόμενη του νοσοκομείου μας οφείλαμε να διερευνήσουμε τι έχει συμβεί. Αυτός είναι ο λόγος που διατάξαμε ΕΔΕ Αν και πρόκειται για προσωπική υπόθεση, δεν επιτρέπεται εντός του νοσοκομείου να προκαλούνται επεισόδια» ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», οι δύο εμπλεκόμενες στο επεισόδιο έτυχε να συναντηθούν την ημέρα εκείνη στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ούσες και οι δύο συνοδοί ασθενών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επεισόδιο ξεκίνησε με φραστική διένεξη μεταξύ της εργαζομένης στο νοσοκομείο και της μητέρας της άλλης εμπλεκόμενης.

Οταν η πρώτη πήγε να φύγει συνάντησε την κόρη, με την οποία άλλωστε βρίσκονται σε αντιπαράθεση. Προφανώς εκνευρισμένη από τη διένεξη που είχε με τη μητέρα της, της επιτέθηκε. Αυτή τη φορά δεν περιορίστηκε μόνο στη φραστική επίθεση, αλλά άλλοι εργαζόμενοι που έτυχε να είναι παρόντες στο επεισόδιο περιέγραψαν ότι την έπιασε από τον λαιμό και τη χαστούκισε. Η παθούσα στη συνέχεια πήγε στα γραφεία της διοίκησης και κατήγγειλε το περιστατικό. Αλλωστε, σε αυτή την καταγγελία βασίστηκε και η διοίκηση του νοσοκομείου και ζήτησε να διενεργηθεί ΕΔΕ, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Μιχάλης Στελλάτος καταδίκασε το συμβάν, το οποίο μάλιστα έτυχε να συμπέσει με ένα δεύτερο που έγινε εις βάρος εργαζομένου από συνοδό. «Τα νοσοκομεία είναι και αυτά ένα μέρος της κοινωνίας μας. Οταν βλέπουμε στην κοινωνία μας τόση βία, από τα σχολεία έως και την οικογένεια, είναι λογικό να περάσει αυτό στα νοσοκομεία. Ομως δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι. Είναι ανάγκη να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα και να σταματήσουν να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, που στις περισσότερες περιπτώσεις των περιστατικών αυτών, είναι και τα θύματα».

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *