ΓενικάΔυτική ΕλλάδαΕιδήσεις

Πάτρα: Συλληψη στο λιμάνι αλλοδαπού «persona non grata»

Σε βάρος του αλλοδαπού, υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της άρνησης εισόδου και διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφος SCHENGEN.

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, για παράβαση του άρθρου 82 παρ. 4 του Ν.3386/05 (Αλλοδαπός ανεπιθύμητος σε έδαφος SCHENGEN), του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα με χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου) και του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν.4251/14 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων) σε συνδυασμό με το άρθρο 216 του Π.Κ. (Πλαστογραφία).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 37χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να εξέλθει παράνομα από τη χώρα.

Επιπλέον, για τον ανωτέρω υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της άρνησης εισόδου και διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *