Παρασκήνιο: Μέρκελ σε Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται – Να περιμένετε θερμό επεισόδιο»

Είναι προφανές, πως η Γερμανία επιθυμεί διάλογο, ως μέσο επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών, θέλοντας στο ίδιο τραπέζι Αθήνα και Άγκυρα. Βέβαια, από τη γερμανική πλευρά καθίσταται σαφές πως όσο οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Ταυτόχρονα, το ίδιο τονίζει και η ελληνική πλευρά, σημειώνοντας πως «δεν θα κάνουμε διάλογο με το όπλο στον κρόταφο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, o λόγος που η Τουρκία αποφάσισε να μη βγάλει, τελικά, το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis από το λιμάνι για έρευνες, ήταν το τηλεφώνημα της Καγκελαρίου Μέρκελ η οποία, είπε προς τον Τούρκο πρόεδρο «οι Έλληνες δεν αστειεύονται» – ενώ λίγη ώρα νωρίτερα, η ίδια, είχε συνομιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ανγκελα Μέρκελ, φέρεται να τόνισε προς την τουρκική πλευρά «να περιμένετε και θερμό επεισόδιο εάν βγάλετε το Oruc Reis για έρευνες». Επιπλέον, η καγκελάριος τόνισε στον Ερντογάν πως «η Τουρκία θα έχει πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη, εάν συνεχίσει τις προκλήσεις και ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σκληρές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.