ΓενικάΥγεία

Ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων της κλινικής “Ταξιάρχαι”

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής «Ταξιάρχαι», στο Περιστέρι για παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος προχώρησε στην άσκηση της κακουργηματικής ποινικής δίωξης και ανέθεσε την υπόθεση σε ανακριτή ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους.

Η κλινική μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών με αφορμή τα 35 κρούσματα με κορωνοϊο που βρέθηκαν ανάμεσα στους ασθενείς, από τους οποίους τελικά πέθαναν 13 καθώς η κατάσταση της υγείας τους ήταν ήδη επιβαρυμένη αφού ήταν νεφροπαθείς και υποβάλλονταν αιμοκάθαρση. Πριν ένα μήνα ο Εισαγγελέας αφού είχε αξιολογήσει το υλικό που είχε στην διάθεση του, κάλεσε σε εξηγήσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει και με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι» , το νοσοκομείο τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα».

Η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κλινικής «Ταξιάρχαι» βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, καθώς το άρθρο 285 προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών σε όποιον ευθύνεται για μετάδοση ασθένειας σε άνθρωπο, τουλάχιστον 10 ετών αν προκλήθηκε θάνατος και ισόβια κάθειρξη αν η πράξη οδήγησε σε θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *