ΓενικάΠολιτικήΤελευταία Νέα

Στα άκρα οι αγρότες στη Γαλλία – Εισέβαλλαν στην Αγροτική Έκθεση του Παρισιού, λίγο πριν μιλήσει ο Μακρόν

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – Χάος στην Ισπανία

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν έφτασε σήμερα το πρωί εν μέσω τεταμένου κλίματος στην Αγροτική Έκθεση (Salon de l’agriculture) του Παρισιού, στον χώρο της οποίας δεκάδες διαδηλωτές κατάφεραν σχεδόν την ίδια ώρα να διεισδύσουν παραβιάζοντας μια μπάρα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε γύρω στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος) στην Έκθεση για να συναντηθεί με συνδικαλιστές του τομέα. Σχεδόν την ίδια ώρα, διαδηλωτές, κάποιοι με σφυρίχτρες, έσπευδαν στην κύρια είσοδο, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές με την αστυνομία.

Διαδηλωτές των συνδικάτων FNSEA, Νέοι Αγρότες (Jeunes agriculteurs) και Αγροτικός Συντονισμός (Coordination rurale) παραβίασαν μπάρα και εισέβαλαν στο συγκρότημα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές που έφεραν διακριτικά σήματα των τριών συνδικάτων, την ώρα που ο Μακρόν άρχιζε να συνομιλεί με στελέχη των συνδικάτων σε άλλο χώρο εκεί κοντά, όπου ήταν ασφαλής. Μέλη των δυνάμεων της τάξης αναπτύχθηκαν στους διαδρόμους του εκθεσιακού χώρου και οι δυνάμεις της τάξης κατάφεραν να συγκρατήσουν τους διαδηλωτές.

Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν αγρότες στη Μαδρίτη
Αγρότες σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέσω των οποίων διεκδικούν την επιβίωσή τους.

Τουλάχιστον 500 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν μεσοβδόμαδα στην περιοχή της Puerta de Alcala της Μαδρίτης. Οι εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων κατήγγειλαν ότι άλλα 900-1.000 περίμεναν στα προάστια της πρωτεύουσας, αλλά η Αστυνομία τα εμπόδιζε να εισέλθουν για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Ορισμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών, με τους αστυνομικούς να αντιδρούν απωθώντας τους και χτυπώντας τους με γκλομπ.

Στις 26 Φλεβάρη οργανώνεται νέα διαμαρτυρία επίσης στη Μαδρίτη, ανήμερα της συνόδου που έχουν στη πόλη οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ.