Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Γερμανία

Μπορεί ο ΦΠΑ του φυσικού αερίου στην Γερμανία να μειώθηκε στο 7% ωστόσο η τιμή του αερίου αναμένεται να τριπλασιαστεί. Ήδη όμως επικρατεί αναστάτωση αφού περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά έχουν λάβει ειδοποιητήριο που τους ενημερώνει για την άμεση αύξηση της τιμής θέρμανσης.

Σε πολλά νοικοκυριά από τον Αύγουστο η τιμή θέρμανσης από τις εταιρείες διπλασιάστηκε έτσι ώστε οι καταναλωτές στο τέλος του έτους να μη χρειαστεί να πληρώσουν υπέρογκα ποσά. Βέβαια τους επόμενους μήνες αναμένεται και άλλη αύξηση στην τιμή του αερίου.

Εκτός όμως από τις τσουχτερές τιμές οι Γερμανοί πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν και το τσουχτερό κρύο τον χειμώνα καθώς το αέριο δεν επαρκεί. Κι όπως φαίνεται οι Γερμανοί πολίτες θα αντιμετωπίσουν το κρύο με κουβέρτες και ζεστά ρούχα, αφού η γερμανική κυβέρνηση για να βοηθήσει στην εξοικονόμηση φυσικού αερίου έχει φτιάξει ένα πλάνο έκτακτης ανάγκης που από ότι φαίνεται θα το θέσει σε εφαρμογή σύντομα.

Με το πλάνο έκτακτης ανάγκης η θέρμανση στα γερμανικά νοικοκυριά κατά τη διάρκεια της ημέρα θα φτάνει τους 19-20 βαθμούς και από τις 23:00-5:00 το πρωί δεν θα ξεπερνάει τους 17 βαθμούς. Με αυτό το μέτρο η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εξοικονομήσει 10% της κατανάλωσης του αερίου. Παρόλα αυτά οι Γερμανοί έχουν εξοργιστεί και με τις υψηλές τιμές αλλά και με το σχέδιο εξοικονόμησης αερίου καθώς δεν θα μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους με αυτές τις θερμοκρασίες.
Επίσης σε ετοιμότητα είναι και τα γερμανικά σχολεία έτσι ώστε τα μαθήματα να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης για εξοικονόμηση αερίου. Το ίδιο θα ισχύει και για αρκετές υπηρεσίες που θα μπορούν μέσω διαδικτύου να εξυπηρετούν τον κόσμο.
Όπως άλλωστε δήλωσε και ο υπουργός οικονομίας και ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ. «Όλοι θα πρέπει να ντυθούν ζεστά. Θα κάνει κρύο στη χώρα». Από ότι φαίνεται πλέον η Ευρώπη θα πρέπει να εύχεται ο φετινός χειμώνας να μην είναι βαρύς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.