ΓενικάΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Τέμπη: Παρέμβαση Πλεύρη με κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του ΟΣΕ

Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Άμεσες είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη.

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Τα κενά στην απολογία – Τι είπε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον επιθεωρητή του ΟΣΕ ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών είπε στο Open και την Αναστασία Αργυριάδου πως ενημερώθηκε πως παύτηκε από τα καθήκοντά του από τα ΜΜΕ, ότι στερείται νομικής βάσης αυτή η απόφαση και δεν βρίσκεται σε βάρος του και περιμένει επίσημη αιτιολόγηση του ΟΣΕ.

Υποστηρίζει πως από την προηγούμενη Παρασκευή έχει καταθέσει στις ανακριτικές Αρχές αυτοβούλως και έχει στα χέρια του τα έγγραφα των βαρδιών που αποδεικνύουν πως στη συγκεκριμένη βραδινή βάρδια υπήρχαν 3 σταθμάρχες.

Ο ένας ήταν ο εμπειρότερος που σχολούσε περίπου στις 11 το βράδυ, όμως ο συγκεκριμένος υπάλληλος έφυγε από το πόστο του νωρίτερα. Μαζί με τον κατηγορούμενο σταθμάρχη θα έπρεπε να είναι άλλος ένας, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν στο πόστο του.
Είναι απορίας άξιο καθώς αυτό δεν το έχει αναφέρει ο 59χρονος ενώπιον της ανακρίτριας, τονίσει η ρεπόρτερ. σημειώνοντας πως υπάρχουν κενά στην απολογία του.
Ο επιθεωρητής επίσης σύμφωνα με το ethnos.gr, επιρρίπτει ευθύνες και στο σταθμάρχη των Νέων Πόρων καθώς έχει μπροστά και αυτός τον πίνακα κυκλοφορίας των τρένων και έπρεπε να είχε δει τι συνέβαινε με τις δύο αμαξοστοιχίες.

Ζήτησε και πήρε αναρρωτική άδεια για ένα μήνα, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Σημειώνεται πάντως στο ρεπορτάζ του OPEN, ότι το πρωί της επόμενης ημέρας από την τραγωδία ο επιθεωρητής Λάρισας ζήτησε να βγει σε αναρρωτική άδεια για έναν μήνα και δεν παρουσιάστηκε την επομένη στα γραφεία του Οργανισμού και της εταιρείας του ΟΣΕ κάτι που προκαλεί ερωτήματα.
Ο επιθεωρητής Λάρισας μένει στον Βόλο, αλλά έχει φύγει από τον Βόλο, ενώ φαίνεται πως δεν βρίσκεται στην πόλη και ότι έχει αποχωρήσει λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων.

ΠΗΓΗ: pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *