Από τις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε πως τα νέα αυτά μέτρα θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου του 2022 έως και τις 16 του ίδιου μήνα, αλλά με δυνατότητα επέκτασης εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Ειδικότερα, τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στους εργαζομένους στην εστίαση.
Οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ δεν θα επιτρέπεται διασκέδαση για ορθίους. Επίσης, στα τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται έως 6 άτομα. Σε περίπτωση πάντως που δεν τηρούνται οι οδηγίες, θα σταματήσει και η μουσική.
Περιορισμός παρακολούθησης στα γήπεδα σε ποσοστό 10% και ανώτατο όριο ατόμων τα 1.000. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.
Τηλεργασία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σε ποσοστό 50%.
Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
Ακόμα, απηύθυνε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν τεστ προτού έρθουν σε επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους των 60 ετών ή μη εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η μετάλλαξη Όμικρον σημειώνει μεγάλη άνοδο, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, χωρίς σημαντική επίπτωση στις νοσηλείες. Το 75% των μολύνσεων είναι στις ηλικίες 20 έως 59 ετών, ενώ μόλις 6% αφορά ηλικίες άνω των 60 ετών».

Τέλος, εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα δούμε περαιτέρω άνοδο των περιστατικών Covid-19 και εξέφρασε την ελπίδα να μην έχουν επίπτωση στη λειτουργία του ΕΣΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.