Αρνητικό ρεκόρ – Ανακοινώθηκαν 3.465 νέα κρούσματα

Με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βρίσκεται πια σε δραματική κατάσταση λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται, καθώς βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 3.465 νέα κρούσματα, αριθμός -όπως αναμενόταν- πολύ μεγαλύτερος συγκριτικά με αυτόν της Τρίτης. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των τεστ ανήλθε σε 63.654, εκ των οποίων 24.721 ήταν μοριακά και 38.933 rapid.

Την ίδια ώρα μεγάλος παραμένει ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 630 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ το τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό 56 άτομα.

Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα κρούσματα που είχε καταγράψει έως σήμερα ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα είχαν ανακοινώθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, όταν εντοπίστηκαν τότε 3.316 περιπτώσεις σε ένα 24ωρο. Επίσης ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων εξαιτίας του ιού σε ένα 24ωρο καταγράφηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους 121 ασθενείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.