Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Αχαΐα – Προς μέτρα τύπου Αττικής

Συνολικά τέσσερα είναι τα κρούσματα στον χώρο της υγείας στην Αχαΐα, μέχρι τώρα.

Νέα μέτρα τύπου Αττικής αναμένεται να ανακοινωθούν για την Αχαΐα όπου έχει σημάνει συναγερμός μετά τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες δύο ημέρες. Η κυβέρνηση είχε επισημάνει την ετοιμότητά της στην ανακοίνωση νέων μέτρων σε περιοχές όπου τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν αύξηση.

Τα δύο μέτρα που εξετάζονται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την Αττική είναι η καθολική χρήση μάσκας αλλά και το κλείσιμο των καταστημάτων στις 10 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για μέτρα που έχουν υιοθετηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φαίνεται να φέρνουν αποτελέσματα

Συγκεκριμένα στην Αχαΐα σε διάστημα 48 ωρών στην περιοχή καταγράφηκαν 18 κρούσματα. Αναλυτικά, τα 12 κρούσματα βρίσκονται στην Πάτρα, τα τέσσερα στην Αιγιαλεία και δύο στην Δυτική Αχαΐα.

Συνολικά τέσσερα είναι τα κρούσματα στον χώρο της υγείας στην Αχαΐα, μέχρι τώρα. 2 στο ΚΥ Χαλανδρίτσας, ένας ειδικευμένος γιατρός στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας και ένας διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας. Τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα έρθει στο κέντρο υγείας Χαλανδρίτσας για να κάνει τεστ σε όλο το προσωπικό.

Την ίδια ώρα, οχτώ είναι οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο ένας νοσηλεύεται με μάσκα σιπάπ στον θάλαμο αρνητικής πίεσης. Ως προς τον Άγιο Ανδρέα έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του ειδικευόμενου γιατρού του νοσοκομείου που βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη και την Παρασκευή και δυο εργαζόμενοι γνωστού πολυκαταστήματος της Πάτρας. Και οι δύο βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ στο κατάστημα έχει γίνει ήδη απολύμανση. Σύμφωνα με πληροφορίες το κατάστημα δεν έκλεισε κατόπιν οδηγιών που προβλέπουν την ασθένεια περισσότερων εκ των δυο υπαλλήλων για να υπάρξει θέμα αναστολής της λειτουργίας του.

Την ανησυχία του για τα επιδημιολογικά στοιχεία από τον νομό της Αχαΐας την Πάτρα ειδικότερα, εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Υπάρχει συναγερμός”, “η κατάσταση έχει ξεφύγει”, τόνισε ο κ. Γώγος σημειώνοντας πως τα κρούσματα είναι αρκετά και όχι μόνο στο γενικό πληθυσμό αλλά και σε ιατρικό προσωπικό.

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.