Ένταση, χημικά και μολότοφ στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Επεισόδια σημειώνονται το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την 14η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, καθώς έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Δεν άργησε να ξεκινήσει η σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με την χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες πολίτες κατευθύνονται στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου αργότερα είναι προγραμματισμένο να γίνουν και άλλες εκδηλώσεις.

Σοβαρά επεισόδια έχουν ξεσπάσει και στη Θεσσαλονίκη

Μετά το τέλος της πορείας, διαδηλωτές ανέβηκαν από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενες οδούς, με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και να πυρπολούν κάδους, με τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 10 προσαγωγές από την αστυνομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.