ΑθλητικάΤελευταία Νέα

Ανέβαλε την απόφαση για αναδιάρθρωση της Super League Η ΕΠΟ

Μετά την έντονη αντίδραση της Super League στο θέμα της αναδιάρθρωσης και της αύξησης των ομάδων σε 16, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία συνεδρίασε, αποφάσισε να αναβάλει την όποια απόφαση για το θέμα.

Νωρίτερα, η Super League έστειλε ουσιαστικά… τελεσίγραφο στην ομοσπονδία, τονίζοντας πως δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα, αν η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ πάρει την απόφαση γι’ αναδιάρθρωση. Έτσι, η ΕΠΟ σε πρώτη φάση ανέβαλε τη συζήτηση για την επόμενη Δευτέρα (3/8).

Αντίθετη στην αύξηση των ομάδων φέρεται να είναι και η UEFA, που έστειλε επιστολή για το θέμα στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

Το Δ.Σ. του συνεταιρισμού, η διοργανώτρια αρχή τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης και υπέρ της διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες, όπως ορίζει η σχετική προκήρυξη. Με ψήφους 13-1 οι ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας θέλουν να παραμείνει η Super League ως έχει, ενώ μόνο ο Πανιώνιος τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης, καθώς τερμάτισε τελευταίος στα πλέι άουτ και υποβιβάστηκε, με αποτέλεσμα να θέλει να παραμείνει στα «μεγάλα σαλόνια». Έτσι, η διεξαγωγή και του νέου πρωταθλήματος με 14 ομάδες θα είναι η εισήγηση της Super League στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία συνεδριάζει σήμερα (27/7, 13:00) για να λάβει την τελική απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League για τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου, αναφέρεται πως «σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη».

Στο μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο της Super League επικύρωσε τη βαθμολογία για τις θέσεις 1-6, ενώ η κατάταξη για τις θέσεις 7-14 θα επικυρωθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής με στόχο την προετοιμασία αναλυτικού πρωτοκόλλου για την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων της Super League.

Οι αποφάσεις του σημερινού Δ.Σ. της Super League, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έχουν ως εξής:

«Ομόφωνα επικυρώθηκαν η βαθμολογία για τις θέσεις 1 έως 6 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, καθώς και οι βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Κ15, Κ17 και Κ19 της Super League. Η βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, θα επικυρωθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League.

Ομόφωνα αποφασίστηκε όπως συσταθεί επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρo Δ.Σ. της Super League και θεσμικούς εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος Αθ., ΟΦΗ, Ολυμπιακός, για την προετοιμασία αναλυτικού πρωτοκόλλου επιστροφής φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων της Super League, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τη διατύπωση συγκεκριμένων μέτρων ουσιαστικής στήριξης του Ποδοσφαίρου από τις επιπτώσεις της πανδημίας, προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να μην τροποποιήσει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγων. περιόδου 2019-2020, να αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση και να εμμείνει στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος με 14 ομάδες, κατά πιστή τήρηση της Προκήρυξης. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη.

Επελέγη η εταιρεία InStat ως ανάδοχος για τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων για προπονητικούς σκοπούς.

Εγκρίθηκε η σύμβαση ανταποδοτικής χορηγίας με την εταιρεία INTERWETTEN.

Επελέγη η εταιρεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ για την ασφάλιση ποδοσφαιριστών, αγωνιστικών περιόδων 2020-21 και 2021-22».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *