Απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα: Οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο

Τι απαντούν διπλωματικές πηγές στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε το τουρκικό ΥΠΕΞ στη χώρα μας.

Απάντηση στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στη χώρα μας έδωσαν διπλωματικές πηγές.
«Αναφορικά με πρόσφατες αιτιάσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνεται ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστές και αποδεκτές από τους εταίρους και συμμάχους μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον ρόλο της χώρας μας ως πόλο ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή» τονίζεται.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς έβαλλε τόσο κατά της Αθήνας όσο και κατά του Βερολίνου, φθάνοντας στο σημείο να αναφέρει ότι “αν υπάρχει ένας παράγοντας που απειλεί την κυριαρχία, την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα του γείτονά του, αυτός είναι η Ελλάδα”.
Το Βερολίνο καταδίκασε νωρίτερα την παραβίαση από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τους πάνω από ελληνικά νησιά και χαρακτήρισε αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας «το να κλείνει κανείς τις πόρτες σε συνομιλίες με συμμάχους».
«Η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν είναι αποδεκτή», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπύχνερ μετά τις δηλώσεις του τουρκικού υπουργού Εξωτερικών περί μειωμένης ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ταυτόχρονα η γερμανική κυβέρνηση καλεί Ελλάδα και Τουρκία «να επιλύσουν τις ανοιχτές διαφορές με διάλογο εμπιστοσύνης».
Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.