Δίωξη για κακούργημα ζητεί εκ νέου ο ανακριτής για το Μάτι

Την ώρα που είναι ήδη σε εξέλιξη η αποστολή των κλήσεων σε απολογία των κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο ανακριτής αποστέλλει και δεύτερο αίτημα στην Εισαγγελία, επιμένοντας στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής.

Αυτή τη φορά μάλιστα, ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης επικαλείται και τα νέα στοιχεία που όλο αυτό το διάστημα «μονοπωλούν» τα ΜΜΕ μετά τα μήνυση του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου, τα οποία δεν είχε διαβιβάσει αρχικά, στο πρώτο αίτημα του, το οποίο και απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα.

Επαναφέροντας το αίτημά του για την άσκηση συμπληρωματικής κακουργηματικής ποινικής δίωξης, ο ανακριτής «επιστρατεύει» τα πρόσφατα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μαζί με τις καταγγελίες «φωτιά» που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου. Σύμφωνα με το περιεχόμενο των επίμαχων καταγγελιών, πάνω στις στάχτες που άφησε η πυρκαγιά στο Μάτι με του 102 νεκρούς, διαδραματίστηκε ένα σκοτεινό παρασκήνιο για τη συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών ακόμη και με εκβιαστικές μεθόδους.

Στο έγγραφό του ο ανακριτής περιγράφει πως κατά την κρίση του στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες , καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος. Δεν παραλείπει ωστόσο να διαχωρίσει τον αγώνα των απλών πυροσβεστών για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, από το ρόλο που έπαιξαν συγκεκριμένοι αξιωματικοί στις ανώτερες θέσεις της ιεραρχίας.

Το σχετικό αίτημα αναμένεται να μελετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και με βάση τα νέα στοιχεία να επανεξεταστεί προκειμένου να λογοδοτήσουν και για κακούργημα, εάν τελικά γίνει δεκτό, τα συγκεκριμένα πρόσωπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.