ΑθλητικάΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Δύο μήνες αναστολή άσκησης λειτουργήματος για τον Κούγια

Μετά από απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Εφετείου Αθηνών

Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών αποφάσισε σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, οριστική δίμηνη αναστολή άσκησης λειτουργήματος για τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, αναφορικά με υπόθεση που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης άσκησε πειθαρχική δίωξη, πριν από λίγα 24ωρα, σε βάρος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Αλέξη Κούγια, για όσα ανέφερε μετά τη λήξη του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ (1-2) την περασμένη Κυριακή.


Οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων, με εξαίρεση εκείνες που επιβάλλουν τη σύσταση ή την επίπληξη, υπόκεινται στο ένδικο μέσο της έφεσης που εκδικάζεται από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που εδρεύει στην Αθήνα και στο δικαστήριο του Αρείου Πάγου είναι πενταμελές και αποτελείται από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, έναν αρεοπαγίτη και τρεις δικηγόρους. Τα αναπληρωματικά μέλη είναι συνολικά εννέα, δηλαδή ένας αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες και έξι δικηγόροι.

Ο αντιπρόεδρος και οι τρεις αρεοπαγίτες ορίζονται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης μέσα στον μήνα Δεκέμβριο κάθε διετίας. Η θητεία τους είναι διετής και αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *